StoryEditor

Uhićen krijumčar ljudima koji je pokušao pregaziti policajca

Piše D  /  19.01.2019., 01:01h

‘‘Nakon intenzivne potrage, policijski službenici su danas oko 10:50 sati, na području Huma, pronašli i uhitili slovenskog državljanina, kojeg se dovodi u vezu s krijumčarenjem migranata i napadom na policijskog službenika. Muškarac je priveden u Policijsku postaju Buzet te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje‘‘, priopćili su iz PU istraske.

Podsjetimo, u petak je u popodnevnim satima na Istarskom ipsilonu nepoznati vozač pokušao pregaziti policajca, koji je potom upotrijebio vatreno oružje kako bi se spasio.

Sumnjivo vozilo kretalo se u smjeru Pazina, a policija je imala informacije da se dovodi u vezu s mogućim krijumčarenjem ljudi.

Na pokušaj zaustavljanja vozač se oglušio sve do dijela ceste gdje se izvode radovi. Nailaskom na kolonu vozila, zaustavio je vozilo, a u tom trenutku iz njega su izašle četiri osobe, koje su pobjegle u šumu. Policijski službenik prišao je vozilu, a u tom trenutku vozač je vozilom nasrnuo prema policijskom službeniku.

Tada je policajac ispalio hitac u gume automobila, no vozač je uspio pobjeći. Njegov su automobil pronašli kilometar dalje, ali ne i vozača, nakon čega je započela opsežna potraga za njim. 

Policijski službenici koji rade na suzbijanju krijumčarenja ljudima ponekad su izloženi direktnim napadima krijumčara na njihovu sigurnost pa i život.

Ministarstvo unutarnjih poslova u 2018. godini evidentiralo je pet slučajeva u kojima su krijumčari ljudima ugrozili sigurnost policijskih službenika koji su postupali prema njima. Najčešće se radilo o direktnom nasrtaju vozilom na policijske službenike ili pokušaju izguravanja policijskih vozila s ceste prilikom potjere, a u jednom slučaju krijumčar je fizički napao policijskog službenika koji je prema njemu postupao.

Tijekom 2018. godine hrvatska policija je uhitila više od 600 krijumčara ljudima što u odnosu na 2017. godinu predstavlja povećanje od gotovo 100 posto i rezultat je isključivo otkrivačke djelatnosti policijskih službenika na terenu‘‘, stoji u priopćenju.

Tijekom večeri policijski su službenici na području Roča pronašli osobe koje su pobjegle iz vozila. Prema do sada utvrđenom radi se o nezakonitim migrantima, državljana Kosova, dok se za vozačem Škode intenzivno traga.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 00:13