StoryEditor
rumunjska

Uhićen kontroverzni influenser Andrew Tate zbog slučaja trgovine ljudima

Piše desk  /  30.12.2022., 07:22h

Kontroverzni influenser Andrew Tate je priveden u Rumunjskoj u sklopu istrage o trgovini ljudima i silovanju, piše BBC.

U kući Andrew Tatea u Bukureštu, koji je bio u domu s bratom Tristanom, izvršena je racija. Odvjetnik braće potvrdio je da su uhićeni, Reuters.

"Četvorica osumnjičenih... izgleda da su stvorili organiziranu kriminalnu grupu sa svrhom vrbovanja, smještaja i eksploatacije žena tako što su ih prisiljavali da kreiraju pornografski sadržaj koji bi trebao da se vidi na specijaliziranim web stranicama uz cijenu", rekli su tužitelji, javlja Reuters.

Braća Tate su pod istragom od travnja zajedno s dvojicom rumunjskih državljana.

Rumunjska Direkcija za istraživanje organiziranog kriminala i terorizma (DIICOT) izdala je priopćenje, ali nije imenovala braću Tate, navodeći da su dvojica britanskih državljana i dva državljana Rumunjske osumnjičeni da su dio kriminalne grupe usmjerene na trgovinu ljudima.

Rumunji su objavili i videosnimku racije, a na kojoj se vidi i oružje i novac izložen u jednoj prostoriji.

Andrew Tate se preselio u Rumunjsku prije pet godina, a bivši kik-bokser slavu je stekao 2016. godine kada je izbačen iz britanskog reality showa Big Brother zbog snimka na kojem se činilo kako napada ženu.

Svoju popularnost je nastavio graditi na internetu, a na Twitteru je zabranjen jer je rekao da "žene trebaju snositi odgovornost za seksualno zlostavljanje".

Tateu je zabranjen pristup drugim platformama društvenih medija kao što su YouTube, Facebook i Instagram, a TikTok ga je također uklonio, rekavši da je "mizoginija ideologija mržnje koja se ne tolerira".

Njegove objave na drugim internet stranicama promoviraju mizoginiju i ciljaju na žene i imaju milijune pregleda, a dopisnica BBC-ja za dezinformacije i društvene mreže Marianna Spring ranije ove godine rekla je da njegov sadržaj stvara "zabrinutost u vezi s efektom u stvarnom svijetu koji bi mogao imati".

Nedavno mu je dozvoljen povratak na Twitter nakon što je ovu kompaniju preuzeo Elon Musk.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 03:30