StoryEditor

Uhićen Hrvat u Brazilu: Ubio je Srbina po nalogu narko šefa?!

Piše D  /  25.07.2020., 06:07h

Brazilska policija uhitila je Hrvata Luku Marića (28) zbog sumnje da je sudjelovao u ubojstvu Marjana Jocića (39) iz Zaječara, prenose brazilski mediji. Raspadnuto tijelo Marjana Jocića brazilska je policija pronašla 5. svibnja u blizini Plavog jezera. 

Sumnjaju na to da su Marić i Jocić radili za isti narko kartel, prenose 24sata.

Za Marićem je bila raspisana i Interpolova tjeralica zbog sumnje da je član međunarodne kriminalne organizacije koja se sumnjiči za šverc droge te likvidacije. 

- Marića je početkom tjedna policija locirala u jednom taksiju u Sao Paulu. Taksi su presreli, Marića uhitili, a kod njega na ranču pronašli 9.400 dolara, kao i nešto malo hrvatskog novca. Osim toga, imao je i zemljopisnu kartu i dva mobilna telefona - naveli su tamošnji mediji.

Sumnjaju da je Marić bio u kriminalnoj organizaciji koju predvodi Brazilac Hernandes Oliveira da Silva. 

- Policija sumnjiči Marića da je 2019. po nalogu Oliveira da Silve sudjelovao u likvidaciji policajca i još jedne osobe u mjestu Bairo Alto u blizini grada Kurtiba. Osim toga, istraga je utvrdila da je Hrvat sudjelovao i u Jocićevom ubojstvu iako su bili zajedno u kartelu - prenose brazilski mediji te dodaju kako još uvijek nije otkriveno je li Marić osobno upucao Jocića ili je to netko drugi napravio za njega. 

Također, policija utvrđuje radi li se o osobnom sukobu između Jocića i Marića ili se pak Jocić zamjerio šefu bande zbog čega je izdan nalog za likvidaciju. 

Jocićevo tijelo pronađeno je u svibnju, a pored tijela pronađena je srpska putovnica s njegovim imenom i prezimenom. 

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:10