StoryEditor

Uhićen Enver Bijedić

Piše D  /  18.02.2021., 09:02h

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik stranke Socijaldemokrati BiH Enver Bijedić uhićen je jutros u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), potvrđeno je za Klix.ba.

Naime, pripadnici SIPA-e od jutros provode opsežnu akciju po nalogu Županijskog tužiteljstva u Tuzli, a u njoj je dosad uhićen Enver Bijedić.

Glasnogovornik Tužiteljstva Tuzlanske županije Admir Arnautović je potvrdio da se pored Bijedića u ovom predmetu nalazi još pet osoba, tri su zaposlene u Rudniku soli, dok su dvije u jednoj gračaničkoj privatnoj firmi.

Svi oni se, kako je dodao Arnautović, sumnjiče za sudjelovanje u sumnjivom natječaju koji se odnosi na bušenje i opremanje usmjerenih istražno-eksploatacijskih bušotina.

Trenutačno se vrše pretresi na nekoliko lokacija u Tuzli, Gračanici i Banovićima, a izdan je nalog za uhićenje ukupno šest osoba zbog sklapanja štetnog ugovora vrijednosti pet i pol milijuna konvertibilnih maraka.

Prema neslužbenim informacijama, pored Bijedića akcijom su obuhvaćeni i Aziz Čačković, aktualni direktor rudnika, zaposlenici Amir Tursunović i Amir Sušić te privatni poduzetnici Dženan i Atif Mujkić iz kompanije Mining & Drilling iz Gračanice.

Sporni ugovor potpisan je 12. veljače ove godine između rudnika i spomenute gračaničke kompanije, a njime je obuhvaćeno bušenje i opremanje osam usmjerenih istražno-eksploatacijskih bušotina.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 04:18