StoryEditor
banja luka

Uhićen brat glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH: Krao automobile i iznuđivao novac

Piše desk  /  25.05.2023., 13:50h

Brat glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH Milanka Kajganića, Danko Kajganić uhićen je jučer u Banjoj Luci u akciji koju je provodilo Tužiteljstvo Posavske županije i to zbog krađe automobila i iznude.

On je uhićen u Banjoj Luci. MUP RS je priopćio da je, osim Kajganića, uhićena još jedna osoba, dok se za trećom traga.

- Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka 24.05.2023. godine, predali su policijskim službenicima Policijske uprave Odžak, lica A. G. i D. K. oba iz Banjaluke, oduzete predmete i putničko vozilo koje se može dovesti u vezu sa izvršenjem kaznenog djela "teška krađa" u nadležnost i dalje postupanje.

Naime, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave Gradiška, vršili su operativne provjere u vezi s dopisom Policijske uprave Odžak o krivičnom djelu "teška krađa" izvršenom 13. travnja 2023. godine na području općine Odžak, kojom prilikom je otuđeno putničko vozilo marke Jaguar - priopćeno je.

Poduzimanjem operativnih mjera i radnji utvrđeno je da se lica A.G., D.K. koja su 24.05.2023. godine lišena slobode i još jedno lice za kojim se intezivno traga mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog kaznenog djela. Takođe, na području Laktaša pronađeni su dijelovi putničkog vozila, a na području Gradiške putničko vozilo, koji su uz suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka i dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Posavske županije Orašje, uz potvrdu oduzeti.

Sve mjere i radnje poduzete su u suglasnost dežurnog tužitelja Okružnog javnog tužiteljstva Banjaluka i dežurnog tužitelja Županijskog tužiteljstva Posavske županije Orašje.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 23:37