StoryEditor
potvrdila veleposlanica Hrvatske u S. Makedoniji

Uhićen Angelo Gorgievski, prvoosumnjičeni za brutalno ubojstvo Denisa Tota

Piše desk  /  13.04.2022., 08:54h
Jos uvijek nije poznato je li uhićen ili se predao.

Angelo Gorgievski uhićen je sinoć i odveden u istražni zatvor "Šutka", nakon 30 dana pritvora potvrdila je za Večernji list Nives Tiganj veleposlanica Hrvatske u Sjevernoj Makedoniji.

Nešto prije osam sati tijekom razgovora o slučaju ubojstva hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skopju veleposlanicu Nives Tiganj je nazvao makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i potvrdio uhićenje.

- Upravo me nazvao ministar Spasovski i rekao da je prvoosumnjičeni uhićen. Još jednom je izrazio žaljenje zbog nesretnog slučaja koji se dogodio u Skopju - rekla nam je Tiganj.

Informaciju je objavio i tamošnji medij Fokus pozivajući se na svoje izvore.

Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je raspisalo međunarodnu tjeralicu za Gjorgjievskim nakon čega su ga u kratkom roku uspjeli uhititi. Gorgievski je prvoosumnjičeni za ubojstvo 28-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota, koji ga je, kako se vidi na snimci sigurnosnih kamera, prošlog tjedna udario ispred diskoteke Privilege u gradskom parku iz kojeg je rukometaš pao. na asfaltu i zadobio smrtonosne ozljede. Jos uvijek nije poznato je li uhićen ili se predao.

Podsjetimo, Gorgievski je rođen u Mariboru, a  u lipnju 2016. doživio je tešku prometnu nesreću u centru grada kada je svojim automobilom marke Fiat Punto udario u pet parkiranih automobila i pobjegao, no ubrzo ga je uhvatila policija. Tada je mariborska policija krenula u potragu za bandom narkodilera, među kojima je bio i Gorgievski, a u listopadu iste godine policija je otkrila laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga.

Između ostalog, imali su GHB (gamahidroksibutirat, gammahydroxybutyrate), poznat i kao droga za silovanje. U laboratoriju su zaplijenjeni i amfetamini te marihuana.

Dnevnik.ba

22. svibanj 2024 03:21