StoryEditor
optužen za terorizam

Uhićen 20-godišnjak iz Sarajeva zbog prijetnji da će napraviti masakr poput onoga u Teksasu

Piše desk  /  07.06.2022., 15:01h

Mladić H. Č. (2002. godište) uhićen je u Sarajevu zbog virtualnih prijetnji da će napraviti masakr u Sarajevu po uzoru na onaj koji se nedavno dogodio u školi u Teksasu, u SAD-u.

Uhitila ga je Federalna uprava policije, a nakon ispitivanja, tužitelj iz Odjela za terorizam Tužiteljstva BiH, uputio je Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za mladića inače rođenog u Brčkom, nastanjenog u Sarajevu, piše klix.ba.

Pritvor je predložen zbog razloga definiranih u članu 132. stav 1. točka c) ZKP BiH, odnosno opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ponoviti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni je lišen slobode, nakon informacija zaprimljenih od partnerskih institucija iz inozemstva, a identificiran je i lociran od strane istražitelja specijaliziranih za visokotehnološki kriminal, na području sarajevske općine Novi Grad, te lišen slobode u aktivnostima koje su proveli policijski službenici Federalne uprave policije (FUP).

On se tereti da je koristeći svoje znanje iz sfere informacijskih tehnologija, putem interneta, na inozemnom internet serveru i portalu za razmjenu poruka, iznosio komentare o nedavnim pucnjavama i ubojstvima učenika u SAD, kao i prijetnje oružanim napadom i poduzimanjem ovakvih terorističkih aktivnosti, na području Županije Sarajevo.

Tužiteljstvo BiH zajedno s partnerskim institucijama u Bosni i Hercegovini i inozemstvu, nastavlja intenzivnu istragu o ovom slučaju.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 12:07