Article_Top_970x250

Ugušio ženu vrećom za smeće i pjevao tijekom smrtne presude

monstrum

Ugušio ženu vrećom za smeće i pjevao tijekom smrtne presude

svibnja 18, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via 24sata.hr

Johnsonov pravni tim zamolio je državu za odgodu smaknuća, ali oni su to odbili. Donnie tvrdi da se pokajao i da više nije 'lažljivac, prevarant, ubojica i zatvorenik'.

Američka država Tennesse pogubila je Donnieja Johnsona koji je 1984. godine ubio suprugu Connie, piše Daily Mail.

Donnie Edward Johnson (68) ubijen je smrtonosnom injekcijom u četvrtak u zatvoru Nashville. Posljednje trenutke proveo je u molitvi i molio za oprost. Pitao je zaštitara smije li zapjevati dvije pjesme. Posljednje riječi su mu bile 'tu nema više umiranja'.

Johnson se prvotno branio na sudu tako što je za smrt supruge optuživao bivšeg kolegu s posla koji je priznao da mu je pomogao riješiti se tijela. Taj muškarac je dobio imunitet i svjedočio je protiv Johnsona.

Donnie je proveo pola života iza rešetaka i vidio tri pogubljenja. Guverner Bill Lee rekao je u utorak da neće intervenirati u ovu presudu. Johnsonov pravni tim zamolio je državu za odgodu smaknuća, ali oni su to odbili. Donnie tvrdi da se pokajao i da je došao daleko od 'lažljivca, prevaranta, ubojice i zatvorenika'. Zamolbu je poslala i Donniejeva obitelj koja mu je, tvrde, oprostila grijehe iz prošlosti.

Te 1984, Johnson je radio u vojnom kampu u Memphisu. I njegova supruga Connie Johnson je također jedno vrijeme radila tamo, ali je odlučila dati otkaz kako bi pomogla kćeri sa školom. Johnson je upravo u kampu ubio Connie. Patolozi su našli brojne ozljede, rane i modrice na njenom tijelu. Donnie je suprugu ugušio tako što ju je natjerao da proguta vreću za smeće zapremnine 100 litara.

Donniejev kolega pomogao mu je riješiti se tijela. Ostavili su Connie na parkingu trgovačkog centra. 

Svjedoci su na sudu potvrdili da je Donnie pričao danima prije suprugine smrti kako se želi razvesti od nje. Rekao je da se već razvodio i da ne može priušitit sebi još jedan razvod. 

- Ovo ubojstvo je bilo toliko brutalno da to ne možete ni zamisliti - rekao je sudac William Harbison prije nego ga je osudio na smrt, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250