StoryEditor

UFC podcjenjuje Stipu Miočića! Ovo što mu rade djeluje žalosno

Piše D  /  27.08.2020., 08:08h

Stipe Miočić prije nekoliko dana napunio je 38 godina, što je za sportaše visoka dob, ali svatko tko ga pogleda, ne bi mu dao toliko. Američki borac hrvatskih korijena, naime, u ovom trenutku izgleda besprijekorno, možda i najbolje u dosadašnjoj karijeri. Rezultat je to napornih i krvavih priprema za trilogiju protiv Daniela Cormiera iz koje je izašao kao veliki pobjednik. Puno toga bilo je na kocki prošle nedjelje u jutarnjim satima, a Stipe i njegov tim ništa nisu željeli prepustiti slučaju pa su odradili brutalan kamp, piše Večernji.hr.

Već nakon vaganja na društvenim mrežama pokrenula se velika rasprava među fanovima borilačkih sportova i mnogi su primijetili baš to – da je Stipe u fantastičnoj formi, kako su tada pisali. Stipe se pripremao za “rat”. I doista, bilo je to pet rundi pravoga sportskog, viteškog rata iz kojega je Miočić izašao sa štitom, a ne na štitu. Taj fantastični sportaš, koji je zaista idealan uzor svima, po tko zna koji put morao se dokazivati, a napravio je to na fenomenalan način. Bez puno “trash talka” Stipe je došao, vidio i pobijedio u Las Vegasu, a nakon toga držao se one stare poslovice: “U porazu se ne uzvisi, u porazu se ne ponizi.” Na konferenciji za medije pokazao je sportsku veličinu, nije se uzdizao, više je hvalio svoj tim, obitelj koja mu je pružila toliko željenu podršku, a nahvalio je i protivnika Cormiera. I tako u miru otišao kući te zagrlio svoju suprugu i kćerkicu. E, to je pravi prvak!

No, nažalost, UFC-u to baš nije tako pa ga čelnici te najbolje svjetske borilačke organizacije već godinama sustavno zapostavljaju. No, o tome smo već pisali, ne samo mi već i svjetski mediji, a posebno fanovi koji vole ovaj sport. I o tome više nema smisla razglabati. No, ono što nam upada u oči nakon jednog takvog spektakla koji su zaista svi zaljubljenici u taj sport s nestrpljenjem iščekivali jest zarada. Stipe je za ovu borbu s Cormierom zaradio 790 tisuća dolara, što mu je najviše u karijeri. I ma koliko god se to nekome čini velik novac, za takvoga prvaka kao što je Stipe Miočić to je mizerija, čak i podcjenjivanje.

Riječ je o službenom najvećem teškašu u povijesti, najboljem borcu kraljevske kategorije. Kad se pogleda da je Conor McGregor, koji je dobar borac, ali ne na razini Miočića, znao za jednu borbu zaraditi i više od tri milijuna dolara bez bonusa, onda je to djeluje žalosno. Samo zato što je netko bahat, glasan i bezobrazan, zarada je basnoslovna, a ako je riječ o vrhunskom atleti s povijesnim rezultatima, zarada je nekoliko puta manja jer jednostavno odbija izigravati cirkusanta. I to je zbilja nepošteno. I upravo zbog toga Miočić bi trebao biti tvrdi pregovarač uoči sljedeće borbe. UFC silno želi organizirati supermečeve protiv Ngannoua i/ili Jonesa, pa neka to onda i plati. Krv, znoj i suze, i to u 39. godini života, itekako se trebaju platiti.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 22:04