StoryEditor

Uefa se priprema na najgore, planira Final Eight Lige prvaka

Piše D  /  03.06.2020., 08:06h

Prema trenutačnom planu, Liga prvaka nastavit će se 4. kolovoza odigravanjem preostalih uzvratnih utakmica osmine finala, nakon čega bi se četvrtfinala i polufinala igrala normalno, na dvije utakmice, a finale je zakazano za 29. kolovoza u Istanbulu.

No Mundo Deportivo piše da Uefa s ECA-om, čiji je predsjednik gazda Juventusa Andrea Agnelli, priprema pričuvnu opciju ako se u iduća dva mjeseca stanje s koronavirusom zakomplicira.

Final Eight smanjio bi broj utakmica, odnosno četvrtfinala i polufinala igrala bi se na samo jedan susret, a sve bi se igralo na jednome mjestu. U takvom raspletu finale bi se igralo 22. kolovoza.

Mundo Deportivo piše kako bi Portugal, točnije Lisabon, bio idealan domaćin jer su stadioni La Luz i Jose Alvalade još prilično novi, izgrađeni za potrebe Eura 2004., a svi portugalski predstavnici već su ispali, pa nitko ne bi imao prednost domaćeg terena. Što je najvažnije, za razliku od Istanbula, Portugal je pandemiju koronavirusa prošao relativno bezbolno.

Još ranije, kad se tek počela spominjati mogućnost završnog turnira, kao domaćin spominjala se Njemačka, ali Portugal se čini boljim izborom jer ispunjava i sve gorenavedene uvjete, piše Index.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 11:39