StoryEditor

Uefa je lažirala glasanje da bi Ronaldo bio u momčadi godine

Piše D  /  16.01.2020., 02:01h

Uefa je u posljednji trenutak mijenjala formaciju momčadi godine prema glasovima navijača kako bi Portugalac Cristiano Ronaldo ušao u najboljih 11 za 2019. godinu.

Uefa je u srijedu objavila najbolju momčad za proteklu godinu u čijem izboru je posljednjih šest tjedana sudjelovalo više od dva milijuna glasača. Međutim, idealnih 11 objavila je u neobičnoj 4-2-4 formaciji umjesto 4-3-3 ili 3-4-3.

Engleski Daily Mail je objavio kako je Ronaldo bio četvrti na listi napadača iza Sadia Manea, Lionela Mesija i Roberta Lewandovskog pa se Uefa odlučila na promjenu formacije kako bi Ronalda ugurala u momčad godine.

Englezi tvrde kako je prvotna formacija bila 4-3-3, ali je naknadno iz momčadi izbačen veznjak Chelsea N‘Golo Kante, kako bi se promjenom formacije otvorilo mjesto za Ronalda.

- To je bilo učinkovito lažiranje glasova. Razlog tome je Ronaldova popularnost na višoj razini u organizaciji. Zbog toga se pitate što još mogu smisliti - dodao je neimenovani izvor Daily Mailu.

Iz krovne nogometne organizacije Starog kontinenta nisu željeli priznati navode engleskog tiska, tek su poručili kako su formacije 4-2-4 sve češće, posebno u reprezentacijama:

- Formacija za ovogodišnju momčad godine je izabrana tako da odražava glasove navijača paralelno s postignućima igrača u našim natjecanjima - rekao je glasnogovornik Uefe, prenosi Hina.

Podsjećamo, ovo je Uefa momčad godine:

Alisson Becker - Trent Alexander Arnold, Matthijs De Ligt, Virgil Van Dijk, Andy Robertson - Frenkie De Jong, Kevin De Bruyne - Lionel Messi, Robert Lewandowski, Cristiano Ronaldo, Sadio Mane.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:17