StoryEditor

UEFA ekspresno odgovorila na žalbu Portugala zbog krađe u Beogradu

Piše D  /  29.03.2021., 08:03h

Portugal se žalio Uefi zbog krađe u Beogradu. Imao je tri zahtjeva.

Portugalski nogometni savez žalio se Uefi. U žalbi je iznio tri zahtjeva. Prva dva su nužnost upotrebe VAR-a i signaliziranja da je lopta prešla gol-crtu u kvalifikacijama za SP, jer u tom natjecanju nema videotehnologije. Portugalci su svjesni da se rezultat utakmice ne može promijeniti, ali ističu da ovo traže da se tako velike greške ne bi ponavljale. Treći zahtjev je suspenzija suca Dannyja Makkelieja koji je vodio meč. 

Uefa: Tražili smo od Fife VAR u kvalifikacijama za SP, ali smo odustali zbog korone.

Već istog dana europskim prvacima stigao je odgovor iz Europske nogometne unije. Uefa u njemu navodi da je ona namjeravala uvesti VAR za kvalifikacije za SP, ali da se od toga odustalo zbog komplicirane situacije uzrokovane pandemijom korone.

"Još 2019. smo Fifi predložili upotrebu VAR tehnologije u aktualnim kvalifikacijama za SP. Međutim, utjecaj pandemije koronavirusa na operativne i logističke sposobnosti naveo je Uefu da odloži primjenu VAR tehnologije u grupnoj fazi Europa lige za sezonu 2021./2022, umjesto za ovu sezonu, kao i da povuče prijedlog da se VAR koristi u europskim kvalifikacijama za SP 2022. godine."

Podsjećamo, u trećoj minuti sudačke nadoknade Cristiano Ronaldo je savladao Marka Domitrovića, golmana Srbije, koji je istrčao s vrata i poslao loptu u prazan gol. Ona je očito prešla crtu cijelim obujmom, ali je Stefan Mitrović klizećim startom spriječio da ne ode dalje i zatrese mrežu, pa glavni sudac Makkelie i pomoćni Mario Diks nisu vidjeli da je Portugal postigao gol.

Ronaldo je već slavio gol, a Mitrović je sjajno na crti još jednom spasio Srbiju nakon šuta Bernarda Silve. On je pokupio odbijanac koji je srpski branič izvadio iz gola i pucao s desetak metara. Međutim, pažnja svih bila je usmjerena na Ronalda, koji je prvo slavio gol, ali je zatim poludio kada je vidio da ga suci ne priznaju. Nije moglo biti ni VAR provjere, jer se u kvalifikacijama za SP ne koristi videotehnologija ni taj sudački asistent. 

Ronaldo je pobjesnio. Lamatao je rukama, urlao na suce, skinuo kapetansku traku i bacio je na teren, da bi iskazivanje ogorčenosti na terenu završio "označavanjem kraja" utakmice i demonstrativnim odlaskom s terena u tunel Marakane, iako je utakmica još trajala, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 16:34