StoryEditor

Udruženje "Mladi muslimani" osuđuje uhićenje generala Dudakovića

Piše D  /  29.04.2018., 02:04h

 

U priopćenju ističu da je cilj agresora umanjiti značaj, veličinu, herojski otpor i snagu za oslobađanje svojih teritoriju koju je pokazao 5.korpus i general Dudaković na njegovom čelu.

- Optužiti generala Dudakovića znači optužiti 5.korpus i time uticati na ugled i značaj cjelokupne tzv. Armije Republike Bosne i Hercegovine – stoji u priopćenju Upravnog odbora Udruženja ‘‘Mladi muslimani‘‘ i dodaje se da očekuju pravedan proces, a u njegov rezultat ne sumnjaju.

Atif Dudaković je, ističe se u priopćenju, general tzv. Armije Republike Bosne i Hercegovine. Armija nije činila sistematske, planirane, svjesne i namjerne zločine, već je bila ponos Bosne i Bošnjaka, tvrde "Mladi muslimani".

U priopćenju navode da su agresiju na tom području činile vojska samozvane „Republike Srpske‘‘, vojska tadašnje SR Jugoslavije, paravojne jedinice iz Srbije koje su bile pod direktnom komandom Vojske SR Jugoslavije ili obavještajnih službi, Hrvatska vojska i HVO u određenim periodima i na razne načine od direktnih akcija do podrške drugim agresorima, i na koncu tzv vojska ‘‘autonomne pokrajine zapadna Bosna‘‘.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 00:20