StoryEditor

Udruženje četnika veterana dobilo suglasnost: Bijeljina dobiva bistu Draže Mihailovića

Piše D  /  03.03.2021., 08:03h

Odluka je usvojena s 28 glasova za, dva protiv i jednim suzdržanim, a usvajanju je prethodila burna rasprava jer su odbornici SDA u Skupštini grada Bijeljina zatražili da se o ovome uopće ne raspravlja i da ova točka bude uklonjena s dnevnog reda.

To nije učinjeno nakon čega je odbornik SDA Mustafa Gradaščević rekao gradonačelniku Ljubiši Petroviću da se potezanjem ovih tema Bijeljina vraća u prošlost, prenosi Klix.

"Grad Bijeljina dosad je bio primjer suradnje i suživota. Ovim prijedlogom vraćamo se u prošlost i ponovo potežemo stare teme", kazao je Gradaščević.

Na to mu je odgovorio odbornik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović koji je rekao da ne vidi nikakav problem u ovoj odluci obzirom da u ovom gradu već postoji trg koji nosi Mihailovićevo ime.

"Ne znam zašto je ovo teška tema. Mi u Bijeljini imamo dugo već Trg Đenerala Draže i nitko nije nikada uputio nikakvu inicijativu za ukidanje naziva tog trga. Ne vidim u čemu je problem", rekao je Mitrović.

Gradonačelnik Petrović nakon toga je prekinuo raspravu rekavši da je točka dnevnog reda bila pripremljena već u listopadu prošle godine.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 07:56