Article_Top_970x250

Udruga roditelja Naša djeca traži informaciju o datumu početka školske godine

kaos u obrazovanju u HNŽ-u

Udruga roditelja Naša djeca traži informaciju o datumu početka školske godine

kol 10, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Udruga roditelja "Naša djeca" uputila je dopis Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) u kojem traži informaciju o datumu početka školske 2017./2018. godine.

Iz Udruge pitaju županijskog ministra prosvjete Rašida Hadžovića hoće li nastava početi prvog ponedjeljka u rujnu. Naime, prošle školske godine Vlada HNŽ-a donijela je odluku o odgodi početka školske godine za 15. rujna, a kao razlog odgode navedena je vrućina.

"I sami smo bili svjedoci temperatura početkom rujna 2016. godine, koje su bile, po našim opažanjima, vrlo ugodne za početak školske godine dok razloge koje su naveli ravnatelji škola nismo razumjeli", navodi se u dopisu Udruge roditelja „Naša djeca“.

Navode također, da bi cijenili da ministar informira roditelje o početku školske 2017./2018. godine kako bi se roditelji i djeca adekvatno pripremili za, kako su naveli, ne daj Bože "izvanredne okolnosti" početkom rujna.

U Udruzi roditelja "Naša djeca" kazali su kako još uvijek nisu dobili nikakav odgovor o datumu početka škole, iako je dopis protokoliran 2. kolovoza.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250