Article_Top_970x250

Udruga 'Naša djeca': Prioritet osigurati što normalnije i zdravije odrastanje našoj djeci

protiv online nastave

Udruga 'Naša djeca': Prioritet osigurati što normalnije i zdravije odrastanje našoj djeci

kol 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Udruga roditelja Naša djeca 2014 pokrenula je peticiju s ciljem povratka djece u školske klupe, naglašavajući kako djeca nisu glavni prenositelji koronavirusa, niti su izloženi najvećem riziku, a da najviše ispaštaju u trenutnoj situaciji.

"Jedno od najvažnijih prioriteta su naša djeca i njihovo obrazovanje. Odgovorno tvrdim kako je svima nama prioritet osigurati što normalnije i zdravije odrastanje naše djece i gdje god je moguće započeti školsku 2020./2021. godinu po dobro provjerenom, uhodanom i klasičnom modelu nastave. Na veliku žalost svjesni smo kako to neće biti moguće na cijelom teritoriju FBiH te ćemo morati tražiti neka druga rješenja u vidu nastave online ili kombinacije s klasičnom nastavom", kazala je epidemiologinja u Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH Andrea Jurić.

Apelirala je na roditelje da nose maske u otvorenim i zatvorenim prostorima i svojim ponašanjem doprinesu sprječavanju širenja zaraze covidom-19, priopćeno je iz Udruge.

Udruga Naša djeca od nadležnih institucija Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a, Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, županijskog Kriznog stožera, gradonačelnika i načelnika općina u ovoj županiji traži da se nastava odvija isključivo u školi, osim u slučaju opće karantene, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba