StoryEditor

Udario policajku: U Ljubuškom odbijen pritvor za dvojicu nasilnih Gruđana

Piše D  /  12.06.2018., 12:06h

Podsjećamo, Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu zatražilo je određivanje pritvora osumnjičenicima J. R. (40) i D. T. (21) iz Gruda, zbog napada na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti i oštećenja tuđe stvari.

Tužiteljstvo je tražilo određivanje pritvora zbog opasnosti da će osumnjičenici ponoviti kazneno djelo, temeljeći svoj zahtjev na težini kaznenih djela, prošlosti i osobnostiosumnjičenika, istaknuo je za portal Jabuka.tv Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošću Županijskoga tužiteljstva ŽZH.

D. T. je osumnjičen da je dana 27. svibnja 2018. godine ispred kafića “D…” u Grudama vozilom škripajući po cesti narušavao javni red i mir. Kada su ga policijski službenici sustigli, izdali su mu usmenu naredbu da zaustavi vozilo, isti se oglušio i nastavio kretati prema Ljubuškom. Dolaskom do tvornice “V…” izvršio je polukružno okretanje i prošao pored dvaju policijskih vozila koja su mu popriječila put i ponovno se zaustavio ispred kafića “D…”.

Nakon što mu je izdana naredba da pođe u policijsku postaju, D. T. je počeo policijske službenike vrijeđati, omalovažavati i prijetiti im.

Pružajući aktivni otpor, nogom je udario policijsku službenicu u predjelu abdomena, nakon čega ju je osumnjičeni J. R. odgurnuo i zaprijetio joj riječima: “Sad ću vas u stanici sve postrojiti, j…i vas i policiju cijelu i načelnika koji vas je poslao”, istaknuo je Aničić.

Dok se nalazio u prostoriji za zadržavanje, osumnjičeni D. T. je zaprijetio policijskim službenicima da će ih sve zaklati, pobiti njih, kao i njihovu djecu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:47