StoryEditor

Učiteljica u SAD-u spavala s učenikom (13), osudili je na 20 godina zatvora

Piše D  /  13.07.2019., 09:07h

"Ja sam dobra i iskrena osoba koja je počinila pogrešku i duboko se kajem zbog toga”, rekla je 28-godišnja Zamora na kraju suđenja te se ispričala žrtvama, njihovim obiteljima i svojoj obitelji.

Imala seksualne odnose s 13-godišnjim učenikom 

Izricanje kazne kraj je ovog slučaja koji je privukao svjetsku medijsku pozornost prije nešto više od godinu dana kada se saznalo da je učiteljica imala seksualne odnose sa svojim učenikom u automobilu i učionici te da mu je slala svoje gole fotografije. Jednom su imali i seksualni odnos u učionici dok je drugi učenik držao stražu.  

Otkrivena je nakon što su roditelji posumnjali u njihovo učestalo dopisivanje. 

Uhićena je u ožujku 2018.

Zamora je diplomirala na državnom fakultetu u Arizoni te se zaposlila u osnovnoj školi u Avondaleu, gdje je 2016. proglašena učiteljicom godine. Uhićena je u ožujku 2018., a inače je udana.

Roditelji tražili maksimalnu kaznu od 44 godine

"Mrzim Brittany Zamora zbog onoga što je učinila mom sinu i obitelji. Ne bismo smjeli patiti zbog nečije tuđe bolesne požude, ali patimo”, rekla je majka dječaka. Roditelji su tražili maksimalnu kaznu od 44 godine te su tijekom suđenja izražavali bojazan da će Zamora dobiti nižu kaznu jer je mlada i lijepa.

Zamorina majka: "Molim vas da shvatite da ona nije čudovište"

Zamorina majka Darlene Irwin izjavila je da su mediji i javnost čudovište u ovom slučaju, a ne njena kći. Rekla je kako su mediji njenu kćer prikazali kao većeg predatora nego što jest.

"Molim vas da shvatite da ona nije čudovište. Ona je prelijepa osoba s najdivnijim srcem”, izjavila je njena majka.

Tijekom izricanja presude Zamora je plakala. Najvjerojatnije će izaći iz zatvora kad bude u kasnim četrdesetima te vjerojatno više nikad neće moći raditi u školi.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 22:43