StoryEditor

Učiteljica spavala s petoricom učenika, pronašli i eksplicitne snimke

Piše D  /  03.12.2019., 09:12h

Fiona Viotti (30) dala je otkaz u privatnoj školi Bishops Diocesan u Cape Townu. Oženjenu profesoricu povijesti i trenericu vaterpola prijavio je 18-godišnji učenik koji tvrdi da je imao aferu s njom i da je vršila pritisak kad je sve htio prekinuti, pišu 24sata.hr.

To je slučaj iz listopada koji je sad izašao u javnost.

- On je u startu pristao na sve, ali kad je htio prekinuti, postao je žrtva. Nije ga htjela ostaviti na miru. Prvo mu je slala poruke da dođe kod nje doma, ali sve je došlo do razine kad mu je bilo dosta i kad je htio da sve prestane. Kako ga nije htjela ostaviti na miru, otišli smo ravnatelju i sve mu rekli - ispričao je roditelj dječaka.

Daily Mail piše kako su u školu stigli istražitelji te otkrili kako je učiteljica spavala s još najmanje petoricom učenika.

Inače, radi se o jednoj od najelitnijih privatnih škola u Južnoj Africi.

Otkriveno je i kako je učiteljica vrebala učenike od 2013. do 2019. godine, a pronašli su i njezine eksplicitne snimke koje su kružile školom i internetom.

Fiona se prije bavila manekenstvom, njezine fotografije izlazile su i u poznatom magazinu Sports Illustrated, a njezin djed je bio direktor škole i također je u njoj predavao povijest.

Protiv nje neće pokretati disciplinski postupak jer je dala otkaz prije nego je afera izašla u javnost, ali kako pišu južnoafrički mediji, teško će nakon ovoga opet dobiti posao u školi. Isto tako, učenici s kojima je spavala mogu je privatno tužiti. 

Škola je organizirala terapije za učenike i obitelji nakon što je skandal izašao u javnost. A kod psihijatra ide i Fiona, kako je potvrdio njezin odvjetnik. Suprug kaže da su se nakon skandala razdvojili, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:19