StoryEditor

Učenik ranio dvoje ljudi u američkoj školi, svladao ga učitelj

Piše D  /  26.05.2018., 07:05h

Učenik Ethan Stonebraker rekao je da bi vjerojatno bilo još ranjenih da jedan nastavnik nije svladao napadača koji je izvukao pištolj i otvorio vatru dok je razred pisao test.

Učitelj skočio na njega, oteo mu pištolj i srušio ga na pod

"Naš nastavnik iz prirodoslovnih predmeta odmah je na njega skočio, oteo mu pištolj i srušio ga na pod", rekao je Stonbraker. "Da nije bilo njega, sigurno bi nas bilo i više ranjenih", kazao je.

Do napada u školi Noblesville West došlo je oko 9 sati ujutro, rekao je načelnik policije Kevin Jowitt na konferenciji za novinare. Dodao je da je napadač zatražio da ode iz škole, a potom se vratio naoružan.

Situacija je riješena iznimno brzo, dodao je.

Nije poznato kakva je težina ozljeda ranjenog učenika i nastavnika, ali obitelj ozlijeđenog učitelja Jasona Seamana (29) rekla je da je upucan tri puta i da je operiran, prenosi Indy Star.

Njegov brat Jeremy rekao je da nije iznenađen činjenicom što je Seaman riskirao svoj život za svoje učenike: "Nije me iznenadilo, da budem iskren. On stvarno nikad nije bio osoba koja će bježati. Kad je sigurnost djece u pitanju, nije me iznenadilo da je napravio ono što je morao."

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:08