StoryEditor
poklade

Učenici zeničkog KŠC ‘Sveti Pavao‘ organizirali karneval ‘Maškare na otvorenom‘

Piše fena  /  21.02.2023., 19:16h

Gimnazijalci i osnovci Katoličkog školskog centra "Sveti Pavao" iz Zenice, nakon dvije godine pauze zbog pandemije Covida-19, ponovo su danas na platou ispred svoje škole i crkve Svetog Ilije Proroka održali karneval “Maškare na otvorenom”.

Ovu zeničku školu, koja egzistira već 28 godina, pohađa oko 650 učenika, koji su razvrstani u 24 odjeljenja osnovne te osam odjeljenja Opće gimnazije. Ravnatelj škole velečasni Vlatko Rosić istakao je kako bi "gledajući šarolike maske i naše učenike kako se vesele, netko, možda, mogao primijetiti da ovo nema dodirnim točaka s odgojno-obrazovnim programima”, ali nije tako.

-Upravo suprotno! Puštajući naše učenike da se, zajedno s našim učiteljicama i nastavnicima, maskiraju, želimo potaknuti kod njih kreativnost i maštovitost.

A to je jako važno za njihov razvoj i odgoj, ali isto tako i obrazovanje. Stoga nam je drago da smo okupili naše učenike, koji su se vrlo maštovito maskirali i koji su dali sebi oduška da poruče svijetu i Gradu Zenici tko i što žele biti te ono što, možda, u svojoj intimi osjećaju- kazao je Rosić.

Podvukao je kako mu je drago da su se djeca odazvala te sudjelovala u karnevalu, ali da zbog nekih organizacijskih okolnosti ove godine, kaže Rosić, nisu organizirali i mimohod kroz grad. Mimohod su zadnji put organizirali 2020. godine, ali najavljuje kako će već naredne godine “ponovo imati u planu i defile kroz Grad”.

Učiteljica Vb razreda Magdalena Đurić istaknula je kako je ponosna na svoju školu i na sve učenike, kolegice i kolege.

- Svi su se toliko potrudili i zato ovoliko i uživamo. Uz to je još i prelijep sunčan dan, da upotpuni sve ovo- kazala je Đurić.

Dnevnik.ba

27. srpanj 2024 04:13