StoryEditor

Učenici koji su se tukli u školi: Sve je gluma, snimali smo spot

Piše D  /  22.03.2019., 01:03h

Istarski srednjoškolci koji se boksaju u razredu, u improviziranom ringu unutar školskih klupa, a čiju smo snimku objavili prije nekoliko dana, kažu kako su zapravo snimali glazbeni spot za novu pjesmu jednog od dvojice učenika koji su snimljeni s boksačkim rukavicama.

Škola je odmah, nakon što je kratki video objavljen na društvenoj mreži, pokrenula protokol za takve situacije, sve je prijavljeno i policiji, a ovaj tjedan obavljali su se razgovori s učenicima i njihovim roditeljima.

Na snimci se vidjelo kako se dvojica učenika u zatvorenom razredu nemilice boksaju s boksačkim rukavicama i ruše stolce, jedan od njih gol je do pojasa i curi mu krv iz nosa, a još nekoliko učenika sa strane sve promatra uz smijeh. Jedan od mladića sa snimke je i odlikaš i predsjednik učeničkog vijeća.

U školi kažu kako su kroz protokol utvrdili da nije bilo vršnjačkog nasilja, nego su dečki izjavili kako su snimali kadrove za glazbeni spot. Obojica se bave borilačkim sportovima, a jedan od njih i piše rap skladbe, pa je za najnoviji glazbeni uradak planirao snimiti i spot u kojem bi bili kadrovi dogovorenog boksačkog meča u razredu.

- Kako se radi o kršenju Pravilnika o kućnom redu škole i ponašanjima koja i prema Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera podliježu pedagoškim mjerama, pokrenuli smo postupak izricanja pedagoških mjera svim uključenim učenicima te o incidentu obavijestili i sportski klub borilačkih vještina kojeg učenici pohađaju - kaže zamjenica ravnateljica istarske srednje škole dodajući da su svi postupci još u tijeku te da se ovoga trenutka još precizno ne zna koje će se kazne izreći učenicima.

Ono što je sigurno je da neće biti izbačeni iz škole.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 15:20