Article_Top_970x250

Učenici koji su se tukli u školi: Sve je gluma, snimali smo spot

snimka iz istre

Učenici koji su se tukli u školi: Sve je gluma, snimali smo spot

ožu 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: 24sata

Škola je odmah, nakon što je kratki video objavljen na društvenoj mreži, pokrenula protokol za takve situacije, sve je prijavljeno i policiji, a ovaj tjedan obavljali su se razgovori s učenicima i njihovim roditeljima

Istarski srednjoškolci koji se boksaju u razredu, u improviziranom ringu unutar školskih klupa, a čiju smo snimku objavili prije nekoliko dana, kažu kako su zapravo snimali glazbeni spot za novu pjesmu jednog od dvojice učenika koji su snimljeni s boksačkim rukavicama.

Škola je odmah, nakon što je kratki video objavljen na društvenoj mreži, pokrenula protokol za takve situacije, sve je prijavljeno i policiji, a ovaj tjedan obavljali su se razgovori s učenicima i njihovim roditeljima.

Na snimci se vidjelo kako se dvojica učenika u zatvorenom razredu nemilice boksaju s boksačkim rukavicama i ruše stolce, jedan od njih gol je do pojasa i curi mu krv iz nosa, a još nekoliko učenika sa strane sve promatra uz smijeh. Jedan od mladića sa snimke je i odlikaš i predsjednik učeničkog vijeća.

U školi kažu kako su kroz protokol utvrdili da nije bilo vršnjačkog nasilja, nego su dečki izjavili kako su snimali kadrove za glazbeni spot. Obojica se bave borilačkim sportovima, a jedan od njih i piše rap skladbe, pa je za najnoviji glazbeni uradak planirao snimiti i spot u kojem bi bili kadrovi dogovorenog boksačkog meča u razredu.

- Kako se radi o kršenju Pravilnika o kućnom redu škole i ponašanjima koja i prema Pravilniku o kriterijima za izricanje pedagoških mjera podliježu pedagoškim mjerama, pokrenuli smo postupak izricanja pedagoških mjera svim uključenim učenicima te o incidentu obavijestili i sportski klub borilačkih vještina kojeg učenici pohađaju - kaže zamjenica ravnateljica istarske srednje škole dodajući da su svi postupci još u tijeku te da se ovoga trenutka još precizno ne zna koje će se kazne izreći učenicima.

Ono što je sigurno je da neće biti izbačeni iz škole.

Dnevnik.ba