StoryEditor
izvanškolski program

Učenici iz HBŽ-a sudjeluju u programima Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije

Piše fena  /  07.10.2023., 16:31h

U Centru izvrsnosti (CI) Splitsko – dalmatinske županije danas je započela nastava u izvanškolskim programima CI matematike, CI prirodoslovlja i CI novih tehnologija i informatike, u kojima prvi put sudjeluju i učenici iz Hercegbosanske županije (HBŽ).

Svečanom otvaranju programa i nastavi nazočilo je 39 učenika iz Hercegbosanske županije sa svojim mentorima, te pomoćnik za prosvjetu i znanost Marin Tadić i resorna ministrica Gordana Nakić, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

Naime, u prošloj školskoj godini Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije je, u suradnji s Centrima izvrsnosti i školama, organiziralo testiranje učenika od 7. razreda osnovne škole do 3. razreda srednje škole. Od ukupnog broja testiranih, 39 učenika je pokazalo darovitost iz matematike, prirodoslovlja, novih tehnologija i informatike.

Ministarstvo je osiguralo besplatan prijevoz darovitim učenicima koji će 13 subota pratiti program za darovite u Centru izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije.

Po završetku projekta "Unaprjeđenje odgojno-obrazovnog sustava u HBŽ kroz uspostavu Centra izvrsnosti", za koji su osigurana sredstva od 70.000 eura, aktivnosti će se premjestiti u školske centre izvrsnosti u Hercegbosanskoj županiji.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 03:54