StoryEditor

Ubojstvo u Njemačkoj: Hrvat (30) mačetom usmrtio starijeg brata

Piše D  /  09.10.2020., 11:10h

Hrvatski državljanin u dobi od 30 godina uhićen je u četvrtak ujutro u njemačkom Emmeringu nedaleko od Münchena zbog sumnje da je mačetom ubio tri godine starijeg brata, izvijestila je bavarska policija, prenosi Jutarnji.hr.

U četvrtak oko 4 sata ujutro policija i hitna služba zaprimile su poziv stanarke jedne zgrade u Emmeringu kod Fürstenfeldbrucka, koja je čula svađu i lupanje iz susjednog stana.

Po dolasku ekipe Hitne pomoći u susjednom stanu je u kupaonici pronađen 33-godišnji muškarac, koji je bio smrtno ozlijeđen i medicinska ekipa mu više nije mogla pomoći.

Policija je odmah osigurala mjesto događaja, kako bi izuzeli tragove na mjestu događaja, a mrtvo tijelo 33-godišnjaka pregledao je sudski mrtvozornik.

Ubrzo su istražitelji zaključili da je 33-godišnjaka, kako se osnovano sumnja, ubio njegov 30-godišnji brat.

"Prema trenutnom razvoju istrage, kriminalistička policija polazi od toga da je između braće izbila svađa tijekom koje je mlađi brat nanio starijem smrtonosne ozljede mačetom", izvijestila je policija uz napomenu da za sada ne može dati informacije o mogućem motivu zločina.

"Osumnjičeni 30-godišnji hrvatski državljanin uhićen je na mjestu događaja te je na prijedlog Državnog odvjetništva München II izveden pred nadležnog suca istrage koji mu je odredio istražni zatvor. Osumnjičeni je potom odveden u istražni zatvor", priopćeno je.

Mrtvo tijelo njegovog brata prebačeno je na Institut za sudsku medicinu u Münchenu gdje će se provesti obdukcija.

Dnevnik.ba

21. travanj 2024 18:06