Article_Top_970x250

Ubojstvo migranta u Sarajevu s obilježjima mafijaške likvidacije

ilidža

Ubojstvo migranta u Sarajevu s obilježjima mafijaške likvidacije

ruj 20, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dnevni avaz

Lotfi Fandi i Aimen Abdougabr negiraju ubojstvo migranta, čiji identitet još nije utvrđen.

Županijski sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužiteljstva ŽS te odredio jednomjesečni pritvor državljanima Alžira Lotfi Fandiju (25) i Aimenu Abdougabru (18), koji su uhićeni zbog sumnje da su ubili migranta na Ilidži koji je bio vezan i zadavljen.  

Glasnogovornica Županijskog tužiteljstva Azra Bavčić rekla je da je pritvor predložen zbog mogućnosti bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemiravanja javnosti.   

Što se događalo u kući u ulici Vreoca, gdje je u četvrtak u 6:20 sati pronađeno tijelo migranta, još nije do kraja razjašnjeno, a ni identitet nastradalog još nije utvrđen.

Osim toga, dvojica osumnjičenih Alžiraca, koji su također migranti, negiraju da imaju veze s ubojstvom. 

Istražitelji su bili iznenađeni zbog prizora koji su zatekli, jer se nešto takvo na ovim prostorima rijetko viđa. Sve je sličilo na mafijašku likvidaciju.

Ubijenom su ruke bile vezane plastičnim vezicama. Ljepljivom trakom su ga vezali ispod pojasa i u području lijeve noge. Zatim je umotan u crveno-crnu deku tako što mu je jadan kraj vezan u čvor oko vrata, a drugi kraj oko nogu.

Preko usta i glave mu je vezana crna tkanina, a oko vrata mu je bila omotana ljepljiva traka. Migrant nije imao šanse preživjeti, te je uslijed svega što mu je učinjeno nastupila smrt.

Poznato je da je policija istu noć oko 22 sata uhitila osumnjičene kod Željezničke stanice Sarajevo nakon što su ugledali dvojicu migranata koji odgovaraju izgledu izvršitelja.

Sarajevski odvjetnik Zlatko Ibrišimović, koji zastupa jednog od osumnjičenih, jučer je na sjednici predložio da se odbije prijedlog za pritvor.

- Obrana se protivila prijedlogu Tužiteljstva jer iz dokaza koje su dostavili Sudu ne proizilazi da su upravo ove osobe afroazijskog porijekla počinitelji ovog kaznenog djela koje im se stavlja na teret - kazao je za Dnevni avaz Ibrišimović.

Dnevnik.ba