StoryEditor

Ubojstvo kod Slavonskog Broda: Sin ubio oca sjekirom, posvađali se oko studiranja?

Piše D  /  24.02.2021., 10:02h

Ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Ubijeni je bio vrijedan i radišan, kod nas je radio 20 godina, ispričao je rođak ubijenog, vlasnik građevinske tvrtke kod koje je radio D. R. (56).

Za njegovo ubojstvo u Ruščici kraj Slavonskog Broda policija sumnjiči njegova sina M. R. (21).

Više udaraca u glavu i tijelo

Policija je objavila detalje brutalnog ubojstva.

Kako se neslužbeno doznaje, sin je oca ubio sjekirom. Policija je objavila da je oca udario više puta u glavu i po tijelu. Nesretni muškarac preminuo je na mjestu. Sina su uz kaznenu prijavu prepratili pritvorskom nadzorniku.

Susjedi su šokirani, kažu kako se iz kuće Rašićevih nikad nisu čuli svađa i prepirka, pa ni tog tragičnog jutra.

- Ovo je užas, ništa nismo čuli, ne znamo zašto se to i kako dogodilo. Bili su dobri susjedi, nikad iz njihove kuće nismo čuli bilo kakvu galamu ili buku, ovo nas je šokiralo - govore susjedi u neposrednoj blizini kuće u Mažuranićevoj ulici, u kojoj je u utorak rano ujutro ubijen 56-godišnjak.

Policija je dojavu dobila oko 5 sati. Nakon što su pronašli mrtvog muškarca, uhitili su njegova sina. 

I dok su susjedi u šoku, o ubijenom svi imaju samo riječi hvale.

- Bio je radnik za uzor s kojim su svi htjeli raditi. Nedavno mi se pohvalio kako mu je sin upisao strojarstvo, ali se i požalio kako nikako da krene na predavanja. Rekao sam mu da ga dovede kod nas neka malo radi, očekivao sam da će dobiti volju za knjigom kad vidi kako je teško - ispričao je rođak D. R.

Nesretni otac znao im se požaliti da njegova sina ništa ne zanima i da je “stalno na internetu”.

‘Bio je malo povučen, ali nikad s njim problema‘

Za osumnjičenog i njegovu sestru susjedi kažu da su bili jako dobra djeca.

- Istina, mladić je bio malo povučen, ali s njim nikad nije bilo problema. Ne znam što se dogodilo pa je tako nešto strašno počinio - rekao je susjed. Slavonsko-brodska policija je u suradnji s državnim odvjetništvom obavila očevid na mjestu ubojstva. Županijska državna odvjetnica Mirela Šmital rekla je kako zasad ne mogu dati više informacija.

- Više će se znati kad sve ove radnje budu dovršene - izjavila je županijska državna odvjetnica Mirela Šmital, piše 24sata.hr.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 22:30