Article_Top_970x250

Ubojici livanjskog profesora produljen pritvor

crna kronika

Ubojici livanjskog profesora produljen pritvor

sij 17, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Tužiteljstvo Nicu sada tereti za teži oblik ubojstva počinjenog iz koristoljublja, za što je predviđena najmanja kazna od deset godina i dugotrajni zatvor.

Sudac Županijskog suda u Livnu Nedim Begić je, na prijedlog županjskog tužitelja, za naredna dva mjeseca produljio pritvor Ajnuru Nici (22) zvanom Ano iz Kruščice, općina Vitez, zbog sumnje da je ubio profesora u mirovini Stipu Perkovića, prenosi Dnevni avaz.

 

Pronašli tijelo

Pritvor Ajnuru Nici može trajati do 18. ožujka ove godine, a određen mu je zbog opasnosti od bijega, načina izvršenja kaznenog djela, posljedica i uznemirenja građana. 

Tužiteljstvo Nicu sada tereti za teži oblik ubojstva počinjenog iz koristoljublja, za što je predviđena najmanja kazna od deset godina i dugotrajni zatvor.

Zločin se dogodio 17. prosinca prošle godine oko 15.05 sati u Livnu iza klaonice „Kaselj“, uz rijeku Bistricu, gdje su istražitelji pronašli tijelo.

Nakon prethodnog dogovora, na spomenutu lokaciju Ajnur Nico dovezao se sa Stipom Perkovićem njegovim Mercedesom.

 

Prekrio ga travom

- Dok su boravili u vozilu, svjestan da će tako oštećenog Stipu Perkovića usmrtiti, želeći to učiniti kako bi pribavio korist, desnom rukom istog obuhvatio je oko vrata, a lijevom rukom povlačio je desnu ruku kako bi ga što jače stisnuo. Potom ga je i šalom koji je oštećeni imao oko vrata stezao te ga tako lišio života, nakon čega je tijelo izvukao iz vozila te ga sakrio pored rijeke prekrivši ga travom - navedeno je u prijedlogu za pritvor.

Nico je nakon toga iz džepa hlača stradalog izvadio novčanik iz kojeg je uzeo 120 KM, a zatim je pobjegao žrtvinim Mercedesom.

 

Prosjačio glumeći invalida

Ajnur Nico u Livnu prosjačio je sjedeći u invalidskim kolicima, glumeći da je nepokretan. Nakon zločina, invalidska kolica ubacio je u gepek profesorovog Mercedesa, kojim je pobjegao prema Zenici. 

Usput je sreo dvojicu rođaka koje je nagovorio da krenu s njim da ih časti u kavani. Sva trojica su uhićena u Vitezu, a rođaci su nakon ispitivanja ubrzo pušteni na slobodu jer nisu znali da je Nico počinio zločin.

Dnevnik.ba