StoryEditor
široki brijeg

Ubojici iz Kočerina još dva mjeseca pritvora, sud sumnja da je neubrojiv

Piše desk  /  07.09.2022., 11:04h

Županijski sud u Širokom Brijegu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženom (T.K.) za ubojstvo u Kočerinu.

Županijski sud u Širokom Brijegu produžio je pritvor za još dva mjeseca optuženom (T.K.) za ubojstvo u Kočerinu. Vršeći kontrolu pritvora po službenoj dužnosti Županijski sud u Širokom Brijegu produžio je pritvor optuženom T.K. dana 5. rujna 2022. godine za još dva mjeseca ili do nove odluke suda, zbog postojanja osnovane sumnje da je u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo ubojstva u stjecaju s protupravnim djelom nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i protupravno djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Postupajući po službenoj dužnosti i uvidom u provedene dokaze vijeće Županijskog suda u Širokom Brijegu utvrdilo je da i dalje postoji osnovana sumnja da je optuženi u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo Ubojstvo iz čl. 166. st. 1. KZ F BiH, u stjecaju s protupravnim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 1. KZ F BiH i protupravno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. st. 3. KZ F BiH, sve u vezi s čl. 54. KZ F BiH kao opći uvjet za produljenje pritvora, te da postoje i posebni razlozi za produljenje pritvora i to postojanje opasnosti od bijega, osnovna bojazan da će ometati istragu, počinjenje posebno teškog protupravnog djela s obzirom na način izvršenja i posljedice, kao i zbog tog što bi puštanje na slobodu optuženog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Optužnicom se tereti da je dana 04.04.2022. godine u mjestu Kočerin, Široki Brijeg, u svojoj obiteljskoj kući u neubrojivom stanju upotrebom vatrenog oružja usmrtio Z.B., neovlašteno držao streljivo čija nabava građanima uopće nije dozvoljena, te neovlašteno posjedovao opojnu drogu, koje streljivo i opojna droga su prilikom vršenja očevida dana 05.04.2022. godine izuzeti od strane ovlaštenih službenih osoba PU Široki Brijeg, te je u optužnici predloženo izricanje sigurnosne mjere trajnog oduzimanja predmetnog streljiva i droge, kao i utvrđivanje neubrojivosti osumnjičenika od strane nadležnog suda i određivanje prisilnog smještaja u zdravstvenu ustanovu. Pored navedenog, optužnicom je nadležnom sudu predloženo produljenje pritvora, koji je prethodno istom određen dana 7. travnja 2022. godine, a potom i produljen rješenjima Županijskog suda Široki Brijeg. Protiv ovog Rješenja suda može se izjaviti žalba u zakonom propisanom roku Vrhovnom sudu F BiH. Žalba ne zadržava izvršenje ovog Rješenja.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:43