StoryEditor

Ubojice sa silikonskim maskama usred bijela dana raspalile po kafiću u Cetinju

Piše D  /  12.06.2019., 10:06h

U Crnoj Gori je trenutno nemirno zbog rata među klanovima. Naime, u utorak je oko  17:10 sati u centru Cetinja dogodila se pucnjava u kojoj je ubijen Cetinjanin Bogdan Milić, dok su tri osobe ranjene, javlja Kurir. Po pouzdanim saznanjima, na Milića je, dok je sjedio ispred kafića “Portun”, pucano iz automobila u pokretu. Policija traga za dvije osobe. U pucnjavi su, prema saznanjima “Vijesti”, u predijelu nogu ranjeni Dragan Vušurović (33) i Marko Vujačić (48) dok je Goran Vušurović (48) teško ranjen i trenutno je na operaciji. Bogdanović je umro na putu u bolnicu.

Meta napada je bio Milić. Dvojica maskiranih napadača sa silikonskim maskama i kapama prišla su i pucala u njegovom pravcu. Na ubijenog Milića pucano je iz dva pištolja. Policija vjeruje da je ubojstvo pažljivo isplanirano, da je Milić prethodno praćen i da su u ubojstvu sudjelovale najmanje dvije osobe, navodi Podgorički list.

Bogdan Milić bio je pripadnik škaljarskog klana

Tužiteljica Maja Jovanović rekla je sinoć medijima da im nije poznat identitet napadača, ali je dodala da su tijekom očevida uzeli tragove koje će vještačiti. Dežurni kirurg u KC Emil Nasufović, rekao je da Vijestima da je Vujačić pogođen je u desnu potkoljenicu, da Dragan Vušurović ima povredu desne glutealne regije, a da je Goran Vušurović zadobio najozbiljnije povrede – pogođen je s više hitaca u predijelu grudnog koša i gornjeg trbuha.

U ratu dva najjača klana u Crnoj Gori – kavačkog i škaljarskog, do sada je za pet godina ubijeno najmanje 40 osoba, među kojima su najmanje četiri slučajne žrtve. Rat nekad jedinstvene kriminalne grupe počeo je krajem 2014. godine kada je u Valenciji, iz stana Gorana Radomana, nestalo 200 kilograma kokaina. Goran Radoman je bio prva žrtva međusobnog obračuna, nakon koje je krenula serija ubojstava usred bijelog dana, bombaških napada te podmetanja eksploziva.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 08:30