StoryEditor

Ubojica iz Srbije se tri godine krio u Banjoj Luci, pomagao mu pripadnik Oružanih snaga BiH

Piše D  /  13.01.2021., 07:01h

Kako navode u MUP-u RS, izvršenim provjerama kroz službene evidencije utvrđeno je da je za jednom osobom, inicijala S.S. iz Novog Sada, raspisana međunarodna Interpolova tjeralica zbog počinjenog kaznenog djela "teško ubojstvo".

Radi se o Stefanu Stefanoviću (28) iz Novog Sada, za kojim je Interpol u Beogradu raspisao tjeralicu zbog ubojstva navijača Vojvodine Milana Pribakovića (29) u diskoteci The End u Novom Sadu 2017. godine.

Operativnim radom policijski službenici su došli do saznanja da navedena osoba koristi falsificiranu osobnu iskaznicu na ime Nikola Radišić i da se pod tim imenom kreće na području Grada Banja Luka. Prilikom kriminalističke obrade on je inspektorima priznao da se tri godine krio u Banjoj Luci.

"Izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičena osoba S.S. iz Novog Sada, na području Grada Banja Luka, pri čemu je pronađeno i oduzeto oko 30 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, oko 60 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, veća količina novca, vaga za precizno mjerenje, mobilni telefoni, falsificirana osobna iskaznica Republike Srbije na ime Nikola Radišić, falsificirana osobna iskaznica i vozačka dozvola Švicarske na ime Nikola Radišić, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem kaznenih djela", navode u MUP-u RS.

Zajedno sa Stefanovićem uhićeni su Slobodan Stanković, pripadnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, t taksista Bojan Đurić, svi iz Banje Luke. Oni su osumnjičeni za pružanje podrške bjeguncu od srpskog pravosuđa. Sumnja se da su bili umiješani i u trgovinu narkoticima, falsificiranje isprava i druga kaznena djela.

Stefanović će, nakon kriminalističke obrade, biti predan u Sud Bosne i Hercegovine, koji će odlučiti o njegovom eventualnom izručenju Srbiji.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:08