StoryEditor

Ubio se milijarder i pedofil Jeffrey Epstein

Piše D  /  10.08.2019., 03:08h

Bio je u zatvoru na Manhattanu dok je čekao da se riješi njegova žalba na odluku suca koji nije dopustio da bude u kućnom pritvoru u luksuznoj njujorškoj četvrti Upper East Sideu, potvrdila su tri pravosudna dužnosnika za ABC News.

Točno vrijeme i okolnosti Epsteinova samoubojstva još uvijek nisu poznati.

66-godišnji Epstein sljedeće se godine na sudu trebao suočiti s optužbama za seksualno zlostavljanje desetaka maloljetnih djevojaka u New Yorku i na Floridi.

Već se pokušao ubiti?

Vijest o Epsteinovom samoubojstvu dolazi samo tri tjedna nakon što je pronađen bez svijesti u svojoj zatvorskoj ćeliji u njujorškom zatvoru na donjem Manhattanu, pri čemu je na vratu imao ozljede koje su sugerirale samoozljeđivanje.

Od tog incidenta bio je pod posebnom paskom zbog mogućnosti samoubojstva, ali izgleda da taj nadzor nije bio naročito uspješan.

Uhićen 6. srpnja

Epstein je uhićen 6. srpnja ove godine zbog sumnje na trgovinu maloljetnim djevojkama za seks, koja se odvijala u njegovoj vili u prestižnom njujorškom Upper East Sideu te u njegovom domu u Palm Beachu na Floridi. Neke od optužbi odnose se na djela iz 2000. godine, javlja ABC.

Na sudu je rekao da nije kriv, a prijetila mu je zatvorska kazna u trajanju do 45 godina. 

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:34