StoryEditor

Ubio pedofila spašavajući dječake pa osuđen na osam godina zatvora

Piše D  /  16.01.2021., 08:01h

Sankin se tereti da je Zajcevu, koji je ranije osuđivan zbog pedofilije, nanio teške tjelesne ozljede od kojih je ovaj kasnije preminuo. Zločin se dogodio u siječnje prošle godine, nakon što je dječak (14) koji je uspio pobjeći napadaču dotrčao do Vladimira koji se šetao ulicom, zamolivši ga za pomoć.

Dječak je rekao da je muškarac njega i prijatelja namamio u stan i potom ih je, prijeteći sjekirom, natjerao da se skinu goli. Vladimir je, kada je ovo čuo, s dječakom otrčao u stan gdje je Sankin držao mališane, a pedofila je izvukao na ulicu i brutalno pretukao. Od zadobivenih ozljeda Sankin je preminuo u vozilu Hitne pomoći.

Kasnije se ispostavilo da je žrtva ranije osuđivana zbog silovanja djeteta. Pri suđenju Vladimir je rekao da nije imao namjeru ubiti čovjeka nego je samo želio spasiti djecu, prenosi Alo.rs.

Većina Rusa smatra da je Vladimir heroj zbog čega su svojevremeno pokrenuli peticiju da se brani sa slobode. Ipak, sud ne smatra da je Vladimirov čin herojski i on je jučer osuđen na osmogodišnju kaznu zatvora u kazneno-popravnoj ustanovi s maksimalnim osiguranjem.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:26