Article_Top_970x250

Ubio mladića ispred obiteljske kuće u Sarajevu, potom počinio samoubojstvo

Stravični događaji

Ubio mladića ispred obiteljske kuće u Sarajevu, potom počinio samoubojstvo

lip 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Avaz.ba

U pucnjavi koja se dogodila u subotu navečer u ulici Francuske revolucije ubijen je mladić ispred svoje obiteljske kuće kuće.

Amel Kurtić (29), jedan od osumnjičenih za sinošnje ubojstvo Ammara Kapidžića u naselju Sokolović-Kolonija, izvršio je samoubojstvo, saznaje Avaz.ba. On je, prema njihovim informacijama, izvršio samoubojstvo na području Konjica.

Inače, Kurtić je iz Sokolović-Kolonije, a u studenom prošle godine hicima iz pištolja ranjen je ispred fitnes kluba “Oxide” u sarajevskom naselju Stup.

On tada nije htio policiji otkriti ime napadača koji je pucao na njega.

- Nisam šmeker - odgovorio je Kurtić pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, koji su iste noći organizirali više akcija da bi uhvatili njegovog napadača.

Zbog ubojstva Kapidžića dvije osobe inicijala A. I. (23) i A. Š. (19) su uhićene, potvrdila je Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS. 

U pucnjavi koja se dogodila u subotu navečer u ulici Francuske revolucije ubijen je Ammar Kapidžić ispred svoje obiteljske kuće. Prema prvim informacijama, napadač je u Kapidžića ispalio četiri hica, a zatim pobjegao, prenosi DnevniAvaz.

Riječ je o mladiću koji se bavio sportom, i koji je bio bivši odbojkaš kluba Ilidža.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250