Article_Top_970x250

Ubili pa zapalili dužnosnika: Južnoj Koreji Kimova isprika nije dosta, sad trže i istragu

NE POKLAPAJU SE PRIČE

Ubili pa zapalili dužnosnika: Južnoj Koreji Kimova isprika nije dosta, sad trže i istragu

ruj 26, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Ubojstvo dužnosnika ministarstva za ribarstvo, prvo je takvo ubojstvo južnokorejskog civila u 10 godina. Južna Koreja traži istragu jer se ne poklapaju priče oko smrti dužnosnika.

U iznenađujućem potezu, Kim Jong Un poslao je ispriku za 'sramotni incident' u kojem je južnokorejski dužnosnik ubijen i zapaljen blizu granice dviju Koreja, no Južnoj ni to nije dovoljno. 

- Zahtijevamo da Sjeverna Koreja obavi istragu i želimo zajedničku istragu - poručili su iz ureda južnokorejskog predsjednika. Navode da će oni sami nastaviti sa vlastitom istragom zbog različitih priča oko samog incidenta.

Inače, ubojstvo dužnosnika ministarstva za ribarstvo, prvo je takvo ubojstvo južnokorejskog civila u 10 godina, prenosi AFP.

Vojska Južne Koreje tvrdi da su muškarca ispitivali satima dok je bio u moru te da je navodno htio prebjeći, no da je ubijen nakon naredbe 's vrha'. Dodaju i da su sjevernokorejski vojnici muškarca polili uljem pa zapalili njegovo tijelo.

Pjongjang tvrdi u pismu da je muškarac ilegalno ušao u njihove vode i da se nije htio pravilno prestaviti. Tvrde i da je prema njemu ispaljeno 10 metaka te da ga se nije vidjelo nakon pucnjave. Kažu da su njegovu splav zapalili u skladu s korona mjerama, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba