StoryEditor

Ubila supruga kuhinjskim nožem: Slađani Brkić deset godina zatvora

Piše D  /  19.04.2019., 11:04h

Vrhovni sud RH potvrdio je presudu Slađani Brkić (28) koja je na varaždinskom Županijskom sudu osuđena na 10 godina zatvora za ubojstvo izvanbračnog supruga Dejana Slivara.

Kuhinjskim nožem oštrice duljine 16 centimetara ubola ga je dva puta u desnu stranu prsnog koša. Zadala mu je ubodnu ranu s krvarenjem u predjelu srca, uslijed čega je Slivar odmah preminuo.

Osuđena Brkić i državni odvjetnik uložili su žalbu na presudu u dijelu koji se odnosi na visinu kazne. Na to je Vijeće Vrhovnog suda procijenilo da je sudac Igor Pavlic, koji je predsjedao prvostupanjskim vijećem pravilno procijenio sve okolnosti vezane uz ovaj događaj i stoga je odbilo žalbu.

U zatvorsku kaznu se uračunava i vrijeme provedeno u pritvoru, od 17. veljače prošle godine. Isto tako, ostaje i mjera obveznog psihijatrijskog liječenja koje po riječima suca Pavlica može potrajati i sve vrijeme dok će izdržavati kaznu. Odmah po donošenju prvostupanjske presude od 5. studenog prošle godine Brkić je ne čekajući pravomoćnost, otišla na izdržavanje kazne zatvora. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 12:08