Article_Top_970x250

Ubila rijetku žirafu i pojela je: 'Ne kajem se, to je moj hobi...'

amerikanka

Ubila rijetku žirafu i pojela je: 'Ne kajem se, to je moj hobi...'

lip 09, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Fotografija Amerikanke Tess Thompson Talley na kojoj pozira sa svojim 'plijenom' - žirafom koju je ubila - prošle je godine prestravila svijet. No, ona i dalje tvrdi da je ponosna na svoj hobi.

Kada se sredinom prošle godine lovkinja Tess Thompson Talley iz Kentuckyja na Facebooku pohvalila mrtvom žirafom koju je sama ubila u Južnoafričkoj Republici, njene su se fotografije brzo proširile društvenim mrežama i naišle na osudu milijuna ljudi. 

Gotovo godinu dana nakon toga, kada je javnost već zaboravila na nju, američka je televizija CBS s njom napravila intervju. 

Ukoliko ste pomislili da se lovkinja možda pokajala zbog ubojstva rijetke crne žirafe - prevarili ste se, dakako. 

- To je moj hobi i ja to volim raditi, izjavila je Tess Thompson Talley u intervjuu, prenosi Fox.

- Ponosna sam što se bavim lovom i ponosna sam na tu žirafu. 

Za CBS je rekla da je meso žirafe pojela s obitelji, a da su kožu iskoristili za jastučnice te za kovčeg u kojem drži pušku. Uz to je objasnila da je žirafu ubila u sklopu misije za očuvanje prirode u jednoj od regija u Južnoafričkoj Republici.

- Mnogi misle da je najlakše povući okidač. To nije tako. To je najteži dio. Ali, u tom procesu steknete ogromno poštovanje prema životinji i zahvalnost jer znate kroz što ona prolazi. Životinje su tu zbog nas. Mi ih lovimo i jedemo. 

Nadodala je i da nikada ne bi sudjelovala u ubijanju da to nije bilo u sklopu misije za očuvanje prirode. 

- S mrtvom sam se žirafom fotografirala jer je to jednostavno dio lovačke tradicije. Lovci su se oduvijek fotografirali sa svojim plijenom. To je odjednom postao problem tek kad su se pojavile društvene mreže. 

Unatoč bijesu koji je izazvala diljem svijeta, Tess Thompson Talley kaže da ne žali ni za čim te da će i dalje 'apsolutno nastaviti loviti, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

Tagovi: