StoryEditor
čuveni ‘kuvar‘

Ubijeni Velimir Bušić iz Gruda bio je noćna mora kladionicama u BiH i Hrvatskoj: zbog rekordnoga višemilijunskog dobitka ograničile su broj uplata i dobitak po jednom listiću

Piše desk  /  05.08.2022., 07:18h

Velimir Bušić, jedan od dvojice ubijenih u Grudama, nije u Hercegovini poznat samo kao vlasnik tvrtke Velbusch koja se godinama bavi trgovinom širokog asortimana robe i kao političar i osnivač stranke HDZ 1990. nego i kao kladioničar. I to - vrlo uspješan kladioničar.

Na internetu se i sada vrte tekstovi iz 2005. godine u kojima piše da je Velimir Bušić iz Gorice rekorder u dobitku na sportskom klađenju. Početkom ožujka 2005. godine, pisao je o tome Index, samo u jednom tjednu uplatio je oko 4500 kuna na 88 listića, te je, pogodivši sve kombinacije, zaradio više od 8 milijuna kuna, prenosi Slobodna Dalmacija.

Bušić se tada kladio u četiri hrvatske i tri bosansko-hercegovačke kladionice.

- Najveći dobitak isplatit će mu Supersport, čak 3.800,000 kuna. Da nije odgođen susret između Ajaxa i  Alkmaara, dobit u toj kladionici iznosila bi više od 5 milijuna kuna. Na sistem 10 do 25, u kojem je bilo 25 parova, Bušić je uplatio 12 kuna, a dobio je 500 tisuća kuna - pisao je Index.

Za Jutarnji list je u to doba rekao da je do sada uglavnom dobivao od 250 do 600 tisuća kuna. Svaki put kada je njegov dobitak iznosio više od 100 tisuća kuna, priređivao je fešte za prijatelje i radnike svoga poduzeća.

Listiće je uplaćivao od devedestih otkako su otvorene kladionice u Hrvatskoj i BiH, a dok ih nije bilo, bio je uspješan igrač sportske prognoze. Kladio se samo na sportove koje može kvalitetno pratiti preko medija – nogomet, rukomet i košarku.

2006. godine je, piše 24 sata, zbog rekordnoga višemilijunskog dobitka u crno zavio kladionice u Hrvatskoj i BiH. Naime, upravo zbog njega su kladionice ograničile broj uplata i dobitak po jednom listiću.

O njegovoj kladioničarskoj karijeri objavljen je i zanimljiv status na FB grupi Premier sportska kladionica - Zanimljivosti

Dnevnik.ba

07. svibanj 2024 21:29