StoryEditor
udar preko granice

U zračnim napadima Turske na sjeveru Sirije poginulo 17 ljudi

Piše HINA  /  17.08.2022., 09:16h

U turskim zračnim udarima na položaj režima na sjeveru Sirije poginulo je 17 ljudi, nakon sukoba turskih snaga i kurdskih boraca tijekom noći, priopćila je u utorak nevladina organizacija.

"Sedamnaest boraca je ubijeno u turskom zračnom napadu na položaj sirijskog režima blizu turske granice u selu Džarkaliju, zapadno od Kobanea", priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).

Dodali su da ne znaju jesu li to pripadnici režimske vojske ili kurdski borci koji kontroliraju to područje, prenosi Hina.

Sirijska službena agencija Sana potvrdila je pogibiju najmanje trojice sirijskih vojnika i ranjavanje šestorice, pozivajući se na vojni izvor.

"Svaki napad na položaj koji drže naše oružane snage naići će na direktan i trenutan odgovor", dodala je Sana.

Žestoki su sukobi izbili u noći na utorak između Sirijskih demokratskih snaga (FDS) koje vode kurdske snage i turske vojske koja je pojačala bombardiranje nakon napada na njen položaj na turskoj strani granice, navodi SOHR.

Ankara je izvijestila da je njen vojnik poginuo u kurdskom napadu na turskom teritoriju.

U protunapadu je "neutralizirano 13 terorista", navodi se u priopćenju turskog ministarstva obrane u kojemu se dodaje da se operacija na tom području nastavlja.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:58