StoryEditor

U Zavodu Pazarić zavladao kaos, djeca su uznemirena, radnice u suzama...

Piše D  /  23.11.2019., 01:11h

Radnice iz prve smjene, kao i one s bolovanja, sinoć su se vratile na posao u Zavod za djecu s poteškoćama u razvoju u Pazariću. Za Dnevni avaz su ispričale kako su u Zavodu zatekle kaos, prenose 24sata.

- Imam jedno dijete koje 32 sata nije spavalo, sklono je samoozljeđivanju i ne znamo što napraviti, svi smo uznemireni i situacija je jako teška. Ranije se vikendom u našem zavodu nije čula muha, a sada su djeca uznemirena zbog posljednjih događaja, novinarskih ekipa, policije i inspekcije - rekla je jedna od njegovateljica za Dnevni avaz.

Nakon što su u petak smijenjeni Upravni i Nadzorni odbor Zavoda te direktor Redžep Salić, za medije je progovorio i jedan od bolničara.

- Želim kao građanin ove države izraziti nezadovoljstvo zbog situacije u Zavodu Pazarić. Politika je smijenila čovjeka koji je prvi ovdje nešto ukazao i pokušao nešto uraditi. Sada, i kao uposlenik Zavoda, želim reći da su godinama pljačkali ovu djecu, a sada već bivši direktor Redžep Salić je samo pokušao to zaustaviti, ali je očigledno dodirnuo u osinje gnijezdo. Neka nas svi gaze i ponižavaju, ali i ovi što su objavili fotografije svezane djece neka dođu i provedu sat s tom djecom - rekao je bolničar iz Pazarića za Dnevni avaz.

Redžep Salić pak tvrdi da šokantne fotografije na kojima se vide djeca vezana za namještaj i radijatore nisu iz njegovog vremena.

- Garantiram životom da fotografije nisu iz vremena dok sam ja direktor. Zgrožen sam! Osobno sam svim zaposlenicima doma zabranio da to rade djeci. Ako se internom istragom pokaže da je ovo točno, svi će snositi sankcije - rekao je Redžep Salić, direktor Zavoda za djecu s poteškoćama u razvoju u Pazariću.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 19:06