Article_Top_970x250

U zatvorskoj pobuni poginulo najmanje 27 ljudi, inicirao je pripadnik ISIL-a

tadžikistan

U zatvorskoj pobuni poginulo najmanje 27 ljudi, inicirao je pripadnik ISIL-a

stu 08, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ilustracija

Najmanje 25 zatvorenika i dva pripadnika službe sigurnosti ubijena su u pobuni u zatvoru u gradu Khujand, na sjeveru Tadžikistana, rekli su sigurnosni izvori.

Lokalne vlasti potvrdile su da je izbila pobuna u zatvoru, ali nisu pružile više informacija. Khujand se nalazi tristotinjak kilometara od tadžikistanske prijestonice Dušanbea.

Sudeći po službeniku ministarstva unutarnjih poslova koji nije bio ovlašten da javno govori o toj temi, pobuna je izbila kada je jedan zatvorenik kojeg vlasti smatraju pripadnikom grupe Islamska država napao zatvorskog čuvara.

"Zatvorski službenici pozvali su snage sigurnosti da pomognu u suzbijanju nemira, koji su sada ugušeni", izjavio je sigurosni službenik koji je tražio da ostane anoniman.

Tadžikistan, siromašna zemlja središnje Azije, redovno izvještava o uhićenjima i suđenjima islamskim militantima. U srpnju prošle godine Islamska država je preuzela odgovornost za napad u kojemu je ubijeno četvero zapadnih turista u Tadžikistanu, navodi agencija Reuters.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250