StoryEditor
tužna vijest

U Zagrebu preminuo glumac Jasmin Telalović

Piše desk  /  10.02.2023., 17:34h

Jasmin Telalović rođen je 1977. u Zvorniku. Akademiju dramske umjetnosti upisao je 1997.

Osim u matičnom Zagrebačkom kazalištu mladih, glumio je u predstavama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu te na Dubrovačkim ljetnim igrama, prenosi HMS.

Tumačio je glavne uloge u filmovima “Tu” Zrinka Ogreste i “Ne pitaj kako” Lukasa Nole, a ostvario je i niz uloga u hrvatskim televizijskim serijama poput “Odmori se, zaslužio si”, “Bitange i princeze”, “Zimmer Frei”, “Mamutica”, “Ko te šiša”, te u posljednje vrijeme u serijama “Na granici” i “Metropolitanci”.

Kako se ističe na internetskim stranicama ZKM-a, Jasmin Telalović tijekom karijere surađivao je s redateljima Reneom Medvešekom, Brankom Brezovcem, Ivicom Boban, Edvinom Liverićem, Lenkom Udovički i drugima.

U matičnom kazalištu glumio je u predstavama “#radninaslovantigona”, “Emil i detektivi”, “Kristofor Kolumbo”, “Hamlet”, “Alan Ford”, “Žena bez tijela”, “Idiot”, “Polet”, “Gulliverova putovanja”, “Glasi iz Planina”, “Koko u Parizu”, “Galeb”, “Vrata do”, “Ana Karenjina”, “Draga Elena Sergejevna”, “Hinkeman”, “Priroda i društvo”, “KAMOV, smrtopis”, “Neprijatelj naroda”, a među njegovim zapaženijim ulogama su one u predstavama “Braća Karamazovi” u režiji Olivera Frljića te “Črna mati zemla” u režiji Dore Ruždjak Podolski.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 19:49