StoryEditor

U Zagrebu nestao dječak (9), majka očajna: "Znao je i prije otići, ali ovog puta se nije vratio"

Piše D  /  27.08.2019., 12:08h

U Zagrebu je u nedjelju nestao devetogodišnji David Đukić. Zagrebačka policija potvrdila je za Dnevnik.hr da provodi intenzivne mjere traganja za dječakom. Davidova majka Anita Đukić kazala je za Dnevnik.hr da je David od kuće otišao bos. Ona sumnja da je dječak kod oca, ali otac, tvrdi majka, kaže da je otišao u inozemstvo, a nije dostupan ni policiji.

Kako navodi majka, a isto stoji i na stranicama Nestali.hr, dječak je nestao na području Kustošije (Zagreb), visok je oko 130 cm, ima 30-ak kilograma, tamnoput, tamnih očiju. Prilikom odlaska na sebi je imao tamnoplavu potkošulju i traperice zavrnute do koljena. Majka je napisala da sumnja da se nalazi na području Kustošije, a da nije isključeno da je i negdje dalje.

Dječakova majka sumnja da je dijete kod oca od kojeg se rastala prije dva mjeseca. U tom razdoblju, tvrdi, otac nije ni pitao za djecu, a do oca nije uspio doći ni Centar za socijalnu skrb. Kako navodi majka, David se u subotu posvađao sa sestrom, ali, kako kaže, bila je to bezazlena svađa, nakon koje je David otišao od kuće. Majka je priznala da je i ranije znao otići od kuće, ali kako kaže, samo nakratko, da se ispuše ispred kuće. Ovoga puta nije se vratio.

Majka tvrdi da djeca nisu ni znala gdje im otac živi. Ali, kad su u subotu išli u Crkvu po hranu, sreli su ga pa je tata sinu rekao svoju adresu. Stoga je majka posumnjala da je David, kad se naljutio, otišao tati.

Otac ga je navodno poslao na bus kući, ali – nije došao

Policija je dobila dojavu da dijete, koje odgovara opisu, šeta po Kustošiji – oko ponoći. Naknadno je otac javio da je David kod njega, majka je tražila da ga vrati. Bivši suprug rekao joj je da ga je poslao na autobus, ali dijete kući – nije došlo. Majka je odmah slučaj prijavila policiji. U ponedjeljak navečer otac je, tvrdi majka Anita, rekao da je dijete ponovno negdje pronašao i da ga je ponovno poslao kući. Ali Davida i dalje nema, pa majka moli sve koji su ga vidjeli ili nešto znaju da joj se jave.

Otac isključio oba mobitela?

Također, bivši suprug je majci dječaka rekao da je on otišao na rad u inozemstvo. No, kako piše Dnevnik.hr, Anita sumnja u tu njegovu priču jer, tvrdi, on nema dokumente. Policija navodno bezuspješno pokušava stupiti u kontakt s ocem koji je isključio oba mobitela.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 20:18