StoryEditor
rasistički napad

U Zagrebu napadnuti i pretučeni strani radnici tvrtke ‘Rimac automobili‘. Oglasio se i ogorčeni Rimac

Piše desk  /  27.11.2021., 16:38h
Mate Rimac, poznato ime u svijetu inovacije i tehnologije, te vlasnik kompanije "Rimac automobili" izrazio je ogorčenost u objavi na svom Facebook profilu, u kojoj je naveo kako su njegove strane kolege napadnute u centru Zagreba.

Kako je naveo, prvo je to bio verbalni, rasistički napad, a potom je sve prešlo u fizički obračun. Kako se vidi u prepiski koju je Rimac objavio, jednom od napadnutih je slomljen nos. 

Objavu Rimca prenosimo u cjelosti: 

- Da li je moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu?! Šokiran i tužan sam.

Čuo sam se sa dečkima - kažu da su vidjeli grupu mladih muškaraca koji su počeli sa rasističkim ispadima prema našim stranim kolegama. “Vratite se od kud ste došli, koji k* radite u Hrvatskoj…” uz ostale popratne psovke. Naši zaposlenici su pokušali izbjeći konflikt - prešli su cestu i ubrzali korak ali su ih napadači dostigli i počeli sa fizičkim obračunom.

Jedna od stvari koje uvijek ističemo kandidatima koje privlačimo iz cijelog svijeta je da je Hrvatska sigurna zemlja u kojoj se na strance ne gleda kao građane drugog reda. Ovo je pojedinačni incident grupe neobrazovanih idiota koji, nadam se, neće imati utjecaj na percepciju stranaca koji su došli svoj život graditi u Hrvatskoj.

Nadam se da će Policija odraditi svoj posao brzo i efikasno i da ćemo svi skupa shvatiti koliko stranci koji dođu živjeti kod nas doprinose razvoju društva i gospodarstva. Ako nismo u stanju privući strance, nećemo zadržati niti Hrvate - napisao je Rimac.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 08:50