Article_Top_970x250

U zagrebačkoj zgradi oštećenoj u potresu opljačkano šest od osam stanova

lopovi koriste priliku

U zagrebačkoj zgradi oštećenoj u potresu opljačkano šest od osam stanova

tra 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Screenshot: Nova TV

Nakon što je mnoge zagrebačke domove uništio potres, na njih su se obrušili i lopovi. U jednoj zgradi u Zagrebu šest od osam stanova opljačkano.

"Samo u dva u prizemlju nisu provalili, vjerojatno jer su blizu ceste pa bi se čulo kako se tuče", rekao je za Novu TV Petar Baničević, predstavnik stanara, čiji je stan također opljačkan: "Oni su od mene odnijeli samo dječju bučicu sa sitnim novcem."

Sve ono što potres nije razbio, razbili su lopovi.

"U svim prostorima su bile prevrnute stvari, sve je bilo razbacano po podu. U spavaćoj sobi, po krevetu, sve izvađeno iz ormara, iz ladica", rekla je Dina te dodala: "Nasreću, smo vrijedne stvari uzeli sa sobom zato što smo odselili odmah nakon potresa."

Pozivnica za lopove su, čini se, crvene naljepnice koje označavaju da su zgrade neuporabljive, što znači i da su stanovi prazni. Znaju to i oni koji pregledavaju zgrade i stavljaju naljepnice. Ljudima savjetuju da, ako su u strahu od lopova, uklone oznaku.

"Mogu telefonskim pozivom provjeriti u Uredu za upravljanje hitnim situacijama svoje stanje i sukladno tome postupati", rekao je Josip Atalić, izvanredni profesor Građevinskog fakulteta.

Iz policijske uprave umiruju da broj pljački nije skočio, ali pravi broj znat će se tek kada se vrate svi koji su, nakon potresa, otišli iz Zagreba.

Dnevnik.ba