StoryEditor
sofia

U WC-u u Bugarskoj nađeno raskomadano tijelo kripto milijunaša

Piše desk  /  17.08.2023., 09:41h

U glavnom gradu Bugarske, Sofiji, navodno je pronađeno raskomadano tijelo mogula kriptovaluta, javlja Newsweek.

Posmrtne ostatke Christiana Peeva (41), koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u WC-u vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod, izvijestio je britanski The Mirror.

Peev je diplomirao na američkom sveučilištu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja. Istražitelji vjeruju da je ubijen između 8. i 9. kolovoza te da je ubojica Vesco Valchinov, kojeg je upoznao prije šest godina. Lokalni mediji navode da je ubojica ubio svoju žrtvu bučicom i izrezao tijelo u WC-u prije nego što je neke dijelove bacio u WC školjku. 

Uhićen još jedan muškarac

Uhićen je još jedan muškarac, Konstantin Subotinov, koji je navodno rekao policiji da je pomogao ubojici sakriti dijelove tijela žrtve tako što ih je automobilom odvezao u sofijsko naselje Vitosha, gdje je Valchinov uhićen. Bugarski mediji izvijestili su da je Peev pomagao Valchinovu s kripto ulaganjima, sugerirajući da je ubojstvo bilo motivirano novcem. Newsweek je kontaktirao bugarsko ministarstvo unutrašnjih poslova za dodatne komentare.

Peev je drugi kripto milijunaš koji je pronađen mrtav unutar mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Pereza Algabe pronađeni su u crvenom kovčegu bačenom u Ingeniero Budgeu u Buenos Airesu 23. srpnja nakon što je nestao pet dana ranije.

Algaba je na svom Instagram profilu isticao ekstravagantan životni stil financiran kriptoulaganjima. U kovčegu koji je otkriven nalazile su se Algabine noge i jedna podlaktica. Argentinski mediji izvijestili su da su dijelovi tijela amputirani, što sugerira da je riječ o radu profesionalca. Obdukcija je pokazala da je žrtva upucana tri puta prije nego što je raskomadana.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 07:04