StoryEditor

U Vukovaru pijani mladić autom bježao policajcima pa napao jednog od njih

Piše D  /  25.06.2021., 10:06h

Nakon kraćeg bježanja vukovarskim cestama policija je u Vukovaru u Nuštarskoj ulici sustigla prekršitelja, dok je iz zaustavljenog automobila izašlo još nekoliko putnika, a 20-godišnji vozač je ostao uz vozilo.

Bio je pijan, napao policajca

Tijekom postupanja policije 20-godišnjem vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 1.59 promila. Mladi vozač je tada verbalno omalovažavao policajce te ubrzo fizički nasrnuo na jednog od njih. Policija ga je tada uz uporabu sredstava prisile privela u policijsku postaju.

"Kriminalističko istraživanje je ukazalo na sumnju da je 20-godišnji Vukovarac počinio kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu te je 24. lipnja uz kaznenu prijavu predan policijskom pritvorskom nadzorniku", navodi se u izvješću.

Policija je zabilježila i njegovo ponašanje zbog nedozvoljenih prometnih prekršaja, zbog čega mu je proslijeđen odgovarajući optužni prijedlog.

Druga dva mladića vrijeđala policajce, prijavljeni su

Prilikom ovog događaja druga dva Vukovarca od 19 i 20 godina su vrijeđali i omalovažavali policajce koji su intervenirali te su i njima nakon utvrđene prisutnosti alkohola u organizmu i prekršajne obrade sastavljeni optužni prijedlozi jer se sumnjiče da su kršili javni red i mir.

Načelnik PU vukovarsko-srijemske kaže da su policajci u ovom slučaju uporabili sredstva prisile na zakonit način te da pritom nije bilo prekoračenja ovlasti, prenosi Index.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:14