StoryEditor

U Vukovar stiže Vučićev izaslanik; Penava: Bit će skandal ako polože vijence za Srbe

Piše D  /  17.11.2020., 11:11h

Delegacija sastavljena od predsjednika Vijeća Milorada Pupovca, potpredsjednika vlade Borisa Miloševića, zatim Verana Matića, specijalnog izaslanika predsjednika Srbije, državnog tajnika Zvonka Milasa, Radojke Mrkšić, članice udruženja Protiv zaborava te njegovog sekretara Veljka Maksića položit će vijenac za stradale Vukovarce i Vukovarke srpske nacionalnosti u Dunav.

Milorad Pupovac rekao je kako je Vučićev izaslanik Veran Matić htio doći u Vukovar i prošle godine, ali mu je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava tada poručio da nije dobrodošao.

Isto razmišlja i danas. Rekao je kako će biti skandal ako se delegacija pokloni srpskim žrtvama.

‘‘Ako SNV zajedno s Milasom baci vijence u Dunav za srpske žrtve, to će biti neviđeni skandal u modernoj hrvatskoj državi u Vukovaru. Kakvu nam to povijesnu istinu vlada ovim činom otkriva?‘‘ rekao je u intervjuu za Media servis.

Inače, Penava je trenutno u izolaciji zbog pozitivnog testa na koronavirus te neće moći sudjelovati u Koloni sjećanja.

Danas će u Vukovaru biti i premijer Andrej Plenković te ministar branitelja Tomo Medved i obrane Mario Banožić. Posjetit će tvornicu Borovo i vukovarsku bolnicu.

Sutra će u Vukovaru biti i predsjednik Zoran Milanović, a počast će odati na spomen-obilježju Ovčara.

"Svatko bira na svoj način kako će obilježiti Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje", komentirao je Plenković.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 03:40