StoryEditor
Ante Šušnjar

U Vladi Hrvatske i jedan Mostarac: Ovo je njegova biografija

Piše desk  /  18.05.2024., 09:39h

Novi ministar privrede u Vladi Hrvatske bit će Ante Šušnjar, inače rođeni Mostarac, koji je došao na ovu poziciju ispred Domovinskog pokreta.

On u vladu ulazi kao odvjetnik-partner u odvjetničkom društvu Potočnjak & Šušnjar d.o.o., a do sada nema političkog iskustva izuzev stranačkih pozicija.

Član je Domovinskog pokreta od njegova nastanka 2020. godine. U istoj stranci trenutno obnaša funkcije člana Predsjedništva, Domovinskog odbora i Suda časti.

Diplomirao je na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu 2006. godine. Pravosudni ispit položio je 2009. godine, a godinu dana poslije upisan je u imenik odvjetnika Hrvatske odvjetničke komore. Pored odvjetničkih poslova, od 2020. godine obavlja i poslove stečajnog upravitelja.

2010. počeo samostalno raditi

Svoju profesionalnu karijeru novi je ministar započeo kao odvjetnički pripravnik u odvjetničkom društvu Bogdanović, Doliči & partneri d.o.o., u kojem se pretežno bavio zastupanjem inostranih klijenata u području korporativnog prava, bankarskog i financijskog prava, vlasničkopravnih odnosa i rješavanja sporova.

Od 2010. do 2012. radi kao samostalan odvjetnik, a od 2012. je advokat-partner u odvjetničkom društvu Potočnjak & Šušnjar d.o.o., koje zastupa domaće klijente pretežno u području trgovačkog prava i prava društava, radnog prava, transakcija s nekretninama te rješavanja sporova i arbitraža.

Kako se navodi u biografiji, polaznik je predavanja, radionica i seminara radi trajnog stručnog usavršavanja odvjetnika pri Hrvatskoj odvjetničkoj komori i stečajnih upravitelja pri Ministarstvu pravosuđa i uprave.

Ante Šušnjar rođen je 1983. godine u Mostaru. Oženjen je, ima dva sina i kćerku. Govori engleski jezik i služi se njemačkim jezikom.

Dnevnik.ba

18. lipanj 2024 20:04