StoryEditor

U Vitezu osnovana udruga bh. Hrvata "Prsten": Travničanin Zdenko Vukić izabran za predsjednika

Piše D  /  13.06.2018., 02:06h

Zdenko Vukić imenovan je predsjednikom udruge bh. Hrvata "Prsten", a Veseli Čule (Čitluk) i Anto Domić ( Brčko) su dopredsjednici.

Bez podjela i parcijalnih interesa, borba za ravnopravnost Hrvata u BiH, pomoć i podrška njihovom opstanku i ostanku na prostorima BiH,neke su od poruka današnjeg skupa.

U hotelu Central u Vitezu danas su brojni uglednici iz političkog, društvenog, vjerskog i sveukupnog javnog života u BiH, ali i iz Republike Hrvatske. 

Sjedište udruge bosanskohercegovačkih Hrvata danas osnovane u Vitezu i bit će u Vitezu, a jedan od ciljeva jest još jače i snažnije povezivanje Hrvata u BiH i Republicii Hrvatskoj.

Osnivačka skupština udruge bosanskohercegovačkih Hrvata "Prsten" danas je okupila brojne uglednike iz javnog života među kojima su i Dragan Čović, hrvatski član Predsjedništva BiH, hrvatski ministri u VM BiH, Vladi FBiH i iz pet hrvatskih županija u FBiH te brojni parlamentarci.

Zdenko Vukić imenovan je predsjednikom udruge bh. Hrvata "Prsten", a Veseli Čule (Čitluk) i Anto Domić ( Brčko) su dopredsjednici.

"Prstenovci" su najavili kako je osnivanje udruge bh. Hrvata "Prsten" pokret  koji će još više povezati Hrvate u dvije države, te njihove gospodarske, kulturne, sportske, društvene i svake druge zajedničke projekte.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 18:49