StoryEditor
središnja bosna

U Vitezu obilježena godišnjica Udruge nositelja ratnih odličja HVO-a "Nastavljamo borbu za politička prava hrvatskog naroda u svojoj domovini BiH"

Piše fena  /  02.09.2022., 16:13h

Polaganjem vijenaca na središnjem spomen-obilježju i svečanom akademijom u petak je u kino sali Doma kulture u Vitezu obilježen Dan nositelja ratnih odličja HVO-a HB i obljetnica Udruge nositelja ratnih odličja HVO FBiH.

"Branitelji i braniteljske udruge rade svojski na putu ka istini kojoj teži hrvatski narod. Na hrvatskog vojnika još uvijek se vrši presing i pritisak, i danas se lome neke stvari za konstitutivnost i jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH. Moramo razumjeti jedni druge i vrednovati jedni druge, Hrvati se moraju okrenuti tome da idu ruku pod ruku", kazao je Lazar Martinović.

Borjana Krišto, kandidatkinja HNS-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) ocijenila je kako je osiguranje ravnopravnosti hrvatskog naroda jedini put ka opstojnosti, prosperiteta i budućnosti BiH.

"Uistinu je teško naći riječi kojima se može iskazati zahvala i doprinos HVO-a i svih branitelja u slobodi koju danas imamo. Ona je krvlju izvojevana. Ona nas obvezuje da nastavimo ustrajnu borbu za ostvarenje konačnog cilja za što su ove žrtve i dale svoj život. Mi nastavljamo borbu za politička prava hrvatskog naroda u svojoj domovini BiH. Hrvatski narod u njoj ima pravo, mora birati svoje političke predstavnike u tijelima vlasti koja su Ustavom zajamčena za zaštitu kolektivnih prava", ustvrdila je ona. 

Stoga, dodala je, "vjerujem u našu snagu i zajedništvo i nikako ne smijemo posustati".

"Vjerujem da ćemo, kao i u najtežim vremenima, pokazati zajedništvo, da ćemo se u konačnici izboriti za našu ravnopravnost jer je to jedini put opstojnosti, prosperiteta i budućnosti BiH kao države svih njenih konstitutivnih naroda i građana", rekla je Krišto.

Dnevnik.ba 

25. travanj 2024 22:36